Tre heta köptips för börsen

Publicerad 2015-10-19 07:58

Aktietips NGS är köpvärd och satsa även på Wise och Kappahl. Proffice får däremot rådet avvakta, likt danska Coloplast.

Det menar Börsveckan i tidningens senaste nummer. Bemanningsbolaget NGS Group på NGM har varit en fin investering för aktieägare de senaste åren. Alltjämt handlas NGS, justerat för bolagets nettokassa, till låga 7,2 gånger årets förväntade rörelseresultat samt p/e kring 10.

Inom bemanningssektorn väntas Wise gå mot ljusare tider efter att ha varit inne i en svacka under 2013 och 2014. P/e-tal på 7,6 respektive 5,9 för årets och nästa års vinst anges i kombination med direktavkastning på 8,3 respektive 9,7 procent. Köp med potentiell uppsida på 40 procent, är rådet.

Börsveckan anser vidare att Proffice har mycket att bevisa innan de vågar köpa aktien. Rådet avvakta får även danska Coloplast.

Det är dags att fiska upp Kappahl. Förtroendet för ledningen är i princip obefintligt och förväntningarna från aktiemarknaden är låga, vilket skapar köpläge för den spekulative. Ett möjligt scenario är att finansmannen Rune Andersson köper ut bolaget från börsen och skulle då kunna betala en premie på 30 procent, resonerar Börsveckan.