Två köpråd från Börsveckan

Publicerad 2017-02-06 09:27

Aktier Köp Loomis, men avvakta med bland annat Concordia, Lagercrantz och Atlas Copco. Ett oväntat köpråd får det norska bettingbolaget Gaming Innovation Group. Det skriver Börsveckan i veckans utgåva.

Loomis bokslut var gediget, och med fler förvärv att vänta anses aktien ha mer att ge. Tankerrederiet Concordia riskerar dock sämre tider innan det blir bättre, och tidningen räknar med negativ tillväxt och kanske nettoförlust 2017. Lagercrantz anses ha ”rusat klart”.

Potentialen i Swedbank har minskat efter kursuppgången och det tidigare köprådet sänks därför till avvakta, eftersom det nu är läge att ta hem vinsten enligt Börsveckan, men direktavkastningen på 5,4 procent gör att tidningen anser att bankaktien trots begränsad kurspotential platsar i en utdelningsportfölj.

Förutom Loomis får det norska bettingbolaget Gaming Innovation Group köpråd. Den svenska ”och okända” speloperatören Net Faming, listad på Aktietorget, gås igenom och slutsatsen blir att risken är för hög i nuläget med den höga skuldbördan.

Atlas Copco med sin höga värdering anses ha hög fallhöjd om världsekonomin hickar till, även om signaler från verkstadssektorn är positiva.

Beijer Electronics handlas på ett p/e-tal under 9 om om ”högt uppsatta mål” för nästa år uppnås, men även här bedöms osäkerheten vara hög.