”Köpläge efter kursras”

Publicerad 2014-08-11 08:23

Aktietips Tidningen Börsveckan ser stor uppsida i aktien som pressats rejält senaste tiden. Två modebolag pekas också ut som köpvärda i senaste numret.

Tidningen Börsveckan ser en stor uppsida i Lindab och är i det nya numret också positivt inställd till modebolagen H&M och MQ. Nobia får en köprekommendation och för den riskvillige kan DDM vara ett bra köp.

Mer försiktig är Börsveckan vad gäller Meda, där köprådet slopas, samt med Loomis och Svedbergs, som får rekommendationen avvakta.

Börsen är orolig och även om det varit rätt att köpa på varje svaghet det senaste året väljer Börsveckan att avvakta nya inköp i BV-portföljen. Men på analysfronten ser tidningen möjligheter.

”Lita på Lindab” skriver Börsveckan med argumentet att det senaste kursraset ger ett bra läge att kliva in i aktien då de delar som inte berör Ryssland och Ukraina utvecklas starkt. Riktkursen är 78 kronor på ett års sikt, vilket innebär en potential på cirka 20 procent.

För H&M:s del kommer nya marknader och satsningen online att göra aktien till en vinnare, trots årets mediokra utveckling. Fortsatt köpvärd på ett års sikt, hävdar tidningen vidare.

I klädsektorn konstaterar Börsveckan att MQ fått en flygande start med den nya ledningen på plats. Lönsamheten förbättras kvartal för kvartal och tidningen ser inget som förändrar dess positiva syn på bolaget.

Kökstillverkaren Nobia sägs vara på rätt väg, men får ingen hjälp av marknaden. Förr eller senare kommer det dock att släppa och värderingen är låg.

”Förutsättningarna för att leverera högre vinster finns där men bolaget måste få bättre fart på försäljningen”, skriver Börsveckan, som efterlyser ”lite mer action” från ledningen. Köprådet upprepas.

Badrumstillverkaren Sanitecs andra kvartal blev en riktig kalldusch, men på nivåer runt 77 kronor är aktien alltjämt köpvärd på ett års sikt, menar tidningen. Sanitec har sannolikt möjlighet att plocka fram ytterligare effektiviseringsåtgärder inom koncernen och investeringsbehovet är lågt.

För den riskvillige som söker en aktie med förhoppningskaraktär kan nynoterade lilla DDM Holding, grundat av en avhoppare från Intrum Justitia, vara en möjlighet, skriver Börsveckan vidare.

Något mer negativt inställd är tidningen till Svedbergs, tillverkare av badrumsinredningar. Bolaget har mycket kvar att bevisa, aktien har stigit kraftigt i år och värderingen är hög.

”Vi tycker att det mesta av potentialen är taget efter kursrusningen i år och vill gärna invänta ett par rapporter till för att se vartåt det barkar”, skriver Börsveckan och rekommenderar avvakta.

Efter läkemedelsbolaget Medas köp av italienska Rottapharm slopas Börsveckans köpråd. Stora synergier utlovas men frågan är hur lätt det är att förena ett svenskt börsnoterat bolag och ett italienskt familjeföretag. Värderingen är dessutom hög, menar tidningen.

I kontanthanteringsbolaget Loomis är det dags att ta hem vinsten, tycker Börsveckan också. Bolaget har visat stigande lönsamhet och god tillväxt, vilket fått aktien att rusa. Tillväxtmöjligheterna är begränsade och investerare som varit med på resan får därför rådet att kliva ur och avvakta på ett års sikt.