Två heta köpråd

Publicerad 2014-03-10 08:51

Aktietips Ett ventilationsbolag och en småhustillverkare pekas ut som köpvärda i senaste numret av Börsveckan.

Börveckan har även tittat på Clas Ohlson inför rapporten senare i veckan.

Den positiva trend som Clas Ohlsons halvårsbokslut visade väntas ha fortsatt, men det är också inprisat i aktien. Rådande förväntningar visar att aktien värderas till 18-19 gånger förväntad vinst och det kan ses som högt med tanke på att förväntad tillväxt inte kan ses som given.

”Objektivt sett förefaller aktien således vara fullvärderad. För att försvara dagens kursnivå krävs det inte bara ett snabbare tillväxttempo utan även en högre lönsamhet. Uppenbarligen räknar marknaden med att Clas Ohlson relativt snabbt skall komma tillbaka i gammal fin form, men risken finns att årets trendbrott har övertolkats”, skriver Börsveckan som råder investerare att avvakta.

Köpvärd ventilation

Ventilationsbolaget Lindab har gått starkt på börsen, så starkt att det överraskat Börsveckan. Efter halvårsrapporten förra året sänkte tidningen rekommendationen till avvakta, men sett i backspegeln var det ett alltför defensivt steg.

Med en ny vd vid rodret och ett mer tydligt fokus på försäljning har Lindab fortsatt att attrahera investerare på börsen och Börsveckan räknar nu med att det kommer att fortsätta. Potentialen i aktien är alltjämt stark och tidningen ser en chans till uppgång med 15-20 procent på ett års sikt. Köp är således rekommendationen.

Småhus lockar

Bland litet mindre bolag ser Börsveckan även köpläge i småhustillverkaren Götenehus, listat på First North, även om rådet här är att använda aktien för att diversifiera aktieportföljen.

E-handelsbolaget Sportamore kan inte ses som billig i detta skede men det är inte heller en säljkandidat. För den som lockas bör det dock komma bättre lägen att gå in i aktien det närmaste året.

Bland övriga bolag får konsultbolagen Connecta och Wise köprekommendationer, samma syn som Börsveckan tidigare haft.