Börsveckan: Tummen upp för två spelbolag

Publicerad 2017-02-20 08:10

Aktier Spel- och vårdbemanningsbolag är i fokus i det senaste numret av Börsveckan som ser köpläge i spelbolaget Kindred efter det starka bokslutet och höjer rådet till köp från avvakta. Mr Greens bokslut får också tummen upp och rådet blir köp.

Affiliate-bolaget Catena Media, som driver hemsidor som länkar till främst speloperatörer, har klättrat 220 procent sedan noteringen för ett år sedan. Börsveckan känner viss ovisshet och sätter rådet avvakta.

Börsveckan har tittat närmare på de båda vårdbemanningsbolagen Dedicare och NGS Group. I Dedicare menar Börsveckan att det är dags att ta hem vinsten efter de stora kursuppgångarna och sänker rådet till avvakta.

NGS Group ägnar sig även åt bemanning av skolpersonal och ekonomitjänstemän. Här backade aktien efter ett svagt bokslut. Börsveckan menar att aktien kanske är lite väl billig nu och ger rådet köp.

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma stämplas med rådet avvakta. Skäl att avstå aktien är en svag balansräkning, låg organisk tillväxt, oklar lönsamhetstrend och insiderförsäljningar.

CTT Systems har lyfts kraftigt av stora beställningar från Boeing. Men nu menar Börsveckan att aktien är fullvärderad och sätter rådet avvakta.

I BE Group ser Börsveckan köpläge för den riskvillige som tror på en bättre industrikonjunktur.

Nilörngruppen ges fortsatt rådet köp efter det svaga bokslutet. Även Boule Diagnostics får fortsatt köpråd.