Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-02-17 08:29

Aktietips Börsveckan upprepar tre av sina köpråd efter boksluten. Handelsföretaget lockar dock inte inför noteringen.

JM:s vinst och utdelning steg, och utsikterna ser ljusa ut med stark efterfrågan på bostadsrätter i Stockholm. Ledningen planerar att höja tempot inför 2014, och till p/e 12,5 är aktien klart köpvärd, anser Börsveckan.

Betssons holländska förvärv kan bli starten på en uppvärdering av spelbolaget mot de multiplar Unibet åtnjuter. Köprådet behålls.

Nobias bokslut var ”ett steg i rätt riktning” med fortsatt stigande lönsamhet trots svag försäljning. Ledningen väljer att gå på offensiven, något som bäddar för stigande vinster de kommande åren. Aktien lockar alltjämt, konstaterar Börsveckan.

Inte heller New Wave ser särskilt dyr ut, men uppsidan är begränsad till cirka 15 procent på ett år, något som dock räcker för att motivera ett köpråd. Bakom resonemanget ligger att ledningen räknar med betydligt bättre tider framöver, efter att försäljningen minskade med 3 procent och rörelseresultatet med 26 procent under det senaste kvartalet.

Klöverns aktie är upp 20 procent sedan december, och det aviserade förvärvet av Globen City har mötts med applåder av börsen. Det mesta av kurspotentialen tycks därmed vara tagen i det korta perspektivet. Med en förväntad utdelningshöjning nästa år hamnar direktavkastningen dock runt 5 procent, vilket kan göra aktien till ett trots allt lockande alternativ.

För att ÅF ska lyfta ytterligare från dagens nivåer, dit aktien har nått efter att ha stigit med 45 procent under 2013, krävs ytterligare förvärv som kan bidra till vinsttillväxten. Intressant, anser Börsveckan, är att kraft för sådana förvärv finns kvar trots de senaste årens höga förvärvsaktivitet. Därtill kommer att det finns utrymme för stigande vinster under de närmaste tre åren tack vare den bättre konjunktur som ligger i sikte. Höjd utdelning och förestående split anförs också på plussidan.

Börskandidaten Bufab anser Börsveckan att investerarna bör avstå från att teckna. Tillväxttakten har sladdrat de senaste fyra åren, och på marginalfronten ”känns nedsidan större än uppsidan i dagsläget”, konstaterar tidningen efter att ha noterat skruv- och mutterbolagets ambitiösa tillväxt- och vinstmål.

Inga förändringar görs i Börsveckans modellportfölj.