BÖRSVECKAN: KÖP INVESTOR, KINNEVIK, VNV OCH LINC

2022-06-20 08:20:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp av investmentbolagen Investor, Kinnevik och VNV Global, samt lifescience-investeraren Linc. Samtidigt rekommenderas sälj för Latour. För Svolder, Spiltan, Byggmästaren, Traction, Industrivärden och Lundbergs blir rådet avvakta. Samma råd gäller för VEF, Öresund och Bure.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Investor lockar med en låg skuldsättning tillsammans med en god diversifiering, anser Börsveckan. Tidningen pekar även på investmentsbolagets substansrabatt på 16 procent.

I Kinnevik har värderingen gått ned till en nivå som erbjuder en kraftig rabatt i kombination med en balansräkning som enligt tidningen är i mycket bra skick.

Även i VNV Global och Linc rekommenderas köp. I VNV Global har raset hos teknikaktierna tyngt bolaget vilket tidningen menar bidrar till att risk/potential-förhållandet nu ser attraktivt ut. I Linc har Börsveckan tidigare rekommenderat att avvakta med köp. Sedan dess har Linc-aktien sjunkit ytterligare 30 procent varför Börsveckan nu ser ett rimligt köpläge.

Säljrekommendationen för Latour motiveras främst med att värderingen är för hög. Med bolagets historik med ett stort operativt fokus på målarbete och resultatuppföljning för respektive portföljbolag så förtjänar bolaget en viss premie, enligt Börsveckan. En premie på 30 procent är däremot oförsvarbar.Direkt-SE