Tre köprekar från Börsveckan

Publicerad 2018-02-05 10:29

Aktier Börsveckan rekommenderar köp av Holmen, Beijer Electronics och Loomis. Däremot anser tidningen att man bör avvakta med Awardit och Qliro samt utfärdar en säljrekommendation för SCA.

Med en rejäl kursuppgång för skogssektorn under 2017, inkluderat Holmen, bedöms potentialen vara begränsad. Holmen tillskrivs däremot kvaliteter som fortfarande lockar Börsveckan till köp. Tidningen argumenterar för att stabilitet bör värderas med en premie i nuvarande börsläge.

Beijer Electronics får ett spekulativt köpråd av Börsveckan. Efter att länge ha underpresterat både operativt och kursmässigt måste något hända. Antingen byter man ledning eller så försöker man stöpa om koncernen totalt och kanske göra sig av med något affärsområde resonerar tidningen.

Med ett begränsat konjunkturberoende ser Börsveckan Loomis som en bra defensiv placering. Värderingen till ett p/e-tal om 16, snäppet under börsen, uppges vara ”hyggligt” vid en bedömd vinstökning på åtminstone runt 7 procent.

Värderingen i SCA med ett p/e-tal på drygt 28 bedöms vara lite väl högt. Justerat för nettoskulden ligger p/e-talet på drygt 23 vilket ändå är ”i mastigaste laget”. Börsveckan gillar bolaget men inte aktien.

Börsveckan ser en lugnare resa för Awardit framför sig efter en flygande börsstart. De underliggande tillväxten har bromsat in.

Qliro uppges vara svårvärderad där verksamheten väntas handla allt mer om finansiella tjänster. Börsveckan ser inget köpläge i dag.