BÖRSVECKAN: KÖP FREETRAILER, CANDLES, STENHUS OCH BONESUPPORT

2022-12-05 07:58:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp Freetrailer, Candles Scandinavia, Stenhus och Bonesupport, men sälj Zaptec och avvakta med C-Rad och Aker BP.

Det råden ger Börsveckan i sin senaste utgåva.

Tidningen säljstämplade släpvagnsbolaget Freetrailer för ett år sedan. Efter en kurshalvering sedan dess, trots operativa framgångar, är värderingen nu klart attraktiv och det lukar köpläge, anser Börsveckan. Ett smolk i bägaren är att vd Philip Filipsen inte köpt en enda aktie de senaste fyra åren som han lett bolaget.

"Det är obegripligt och något vi på Börsveckan i normalfallet alltid värdesätter högt, men i detta fall är åtminstone grundaren Allan Sönderskov Darré kvar som huvudägare med 16 procent av aktierna", skriver Börsveckan.

Doftljustillverkaren Candles Scandinavia imponerar med hög tillväxt och en rad intressanta stororder, vilket säkerställer hög tillväxt kommande år. Sammantaget ser Candles mycket intressant ut, enligt tidningen som upprepar sitt köpråd från januari i år.

Sammantaget ser det enligt Börsveckan bra ut i Stenhus Fastigheter med långa hyreskontrakt och ett väldiversifierat bestånd, om än med slagsida mot segmentet lätt industri/lager/logistik. Rådet i Stenhus står och väger med viss cyklisk risk i det största segmentet, ett kapitalbehov under 2023 samt hög belåning. Tidningen landar ändå i att värderingen är ett par snäpp för låg och sätter köp.

Bonesupport har trefaldigat omsättningen sedan 2019 och nu står bolaget redo att lägga in en ännu högre växel med lansering i USA. Aktien är väldigt dyr, men kvalar i högriskfacket alltjämt in som köpvärd, enligt Börsveckan.

På Zaptec blir i stället tidningens råd att sälja. Laddboxbolaget växer så det knakar men lönsamhetsutvecklingen är inte vad den borde vara. Med en skyhög värdering har Börsveckan svårt att lockas av aktien.

För medicinteknikbolaget C-Rad slopas det tidigare köprådet och ändras till avvakta. "Under tredje kvartalet var finfin tillväxt och hygglig lönsamhet mumma för C-Rad men orderingången parkerade och frågan är när tempot kan öka igen", skriver Börsveckan.

Även för norska Aker BP är rådet att avvakta. Efter förvärvet av Lundins tillgångar har Aker BP:s kapacitet stärkts rejält. Visibiliteten är dock låg och aktien är inte för gemene man, anser Börsveckan.Direkt-SE