Två köpvärda aktier

Publicerad 2014-08-25 08:46

Aktietips Börsveckan har denna vecka hittat två aktier som får köpstämpel på grund av bolagens förvärvsstrategier.

Börsveckan gillar värmepumpbolaget Nibes förvärvsstrategi som år efter år levererar god avkastning. Även Indutrade får en köprekommendation av samma anledning i måndagens nummer av tidningen. På nordisk basis delas ett säljråd ut till Orion Pharma.

Under 2014 har Nibe skruvat upp förvärvstempot och Börsveckan upprepar köp på ett års sikt.

”Vi ser framför oss fler offensiva förvärv som kommer att applåderas av marknaden givet den finfina historiken och stabiliteten”, skriver tidningen.

För Indutrades del pekar tidningen på bland annat ägarbilden.

”Med Fredrik Lundberg som stark ägare finns den finansiella styrkan att dra till med större förvärv för att växla tempo och öka marknadsandelarna i länder som Storbritannien och Tyskland de kommande åren”, skriver tidningen, som sätter köp på aktien för den långsiktige.

Mer avvaktande är tidningen till Mr Green, Scandi Standard, Bufab och Formpipe.

Spelbolaget Mr Green är en aktie med lågt p/e-tal trots hög tillväxt. Trots det tvekar Börsveckan inför ett köp, bland annat på grund av en avsaknad av reglerade intäkter och på grund av den hårda konkurrensen i spelsektorn.

”Kan Mr Green fortsätta att växa finns chansen till en rejäl uppvärdering av aktien och det är inte fel att köpa en sådan aktie. Vi väljer att avvakta”, skriver Börsveckan, som menar att en viss rabatt mot bolag som Unibet är motiverad.

Kycklingkoncernen Scandi Standard har fått en flygande start, men till p/e 15 är potentialen inte särskilt smaskig:

”Med en tillväxt på 5 procent nästa år och en rörelsemarginal som stiger till åtminstone 6,5 procent ökar vinsten 10 procent och p/e-talet faller till 13,6. Vi anser att det är en ganska rimlig värdering. Kommer aktien ner mot 45 kronor så är den åter köpvärd men vi lutar åt att man ska avvakta ett tag efter uppgången som varit”, skriver tidningen, som även ger rådet avvakta för börsnykomlingen Bufab.

”Vi anser att Bufab bör handlas med en liten rabatt på grund av konjunkturkänsligheten och det faktum att bolaget kan komma att se en starkare prispress utomlands om den europeiska konjunkturen inte sätter fart inom snar framtid.”

När det kommer till Formpipe tycker Börsveckan att it-bolaget inte längre ser undervärderat ut efter årets uppgång.

”Den samlade bilden är att Formpipe inte har mycket kurspotential givet att ledningen inte får upp marginalen till högre nivå. Det är inte alls otänkbart men vi avvaktar lite och letar tecken på det”, skriver Börsveckan, som sänker rådet för Formpipe-aktien till avvakta.