Fyra heta IT-konsulter

Publicerad 2014-12-01 07:59

Aktietips Tidningen Börsveckan gör en djupdykning i IT-konsultsektorn som mynnar ut i flera köprekommendationer.

Det framgår av den färska utgåvan av tidningen. Nykomlingen Verisec, som noteras på First North i december, lockar med sin verksamhet inom IT-säkerhet, en bransch i tillväxt.

”Den historiska tillväxttakten har varit 20 procent årligen de senaste fem åren. Om bolaget kan nå 15 procent är den köpvärd, och oddsen talar för att tillväxten står sig ännu ett antal år”, skriver tidningen.

Ework har svag lönsamhet, men den höga utdelningen kompenserar. En väntad direktavkastning på 6 procent tillsammans med det faktum att Ework är ett av de bolag i branschen som har bäst förutsättningar att växa starkt de närmaste åren, gör att Börsveckan rekommenderar köp.

Hiqs direktavkastning är bra och med låg rörelserisk, stark balansräkning är det helt klart en uthållig nivå. Trots begränsad kurspotential blir Börsveckans råd därför köp.

Även nya Acando får en köprekommendation. Förvärvet av konkurrenten Connecta i somras ser ut att bli bra; bolaget hittar mer synergier än väntat och värderingen lockar.

Börsveckan anser vidare att förväntningarna på Cybercom är låga. Cybercom framstår inte som något kvalitetsbolag, men utvecklas åt rätt håll och har en liknande profil som Hiq.

”Fortsätter förbättringarna bör den låga värderingen stiga och driva aktien uppåt 3:25 kronor under det närmaste året”, skriver tidningen.

Börsveckan ser däremot inget köpläge i Tieto, där marknadens förväntningar är för höga.

Knowit väntas inte ge någon avkastning som är särskilt mycket högre än index på ett års sikt och rådet blir därför att avvakta.

Börsveckan slopar också sitt tidigare köpråd i Avega och råder till att avvakta i Softronic och Prevas.