Två heta bolag att köpa på rekyl

Publicerad 2015-08-31 09:02

Aktietips Börsveckan har tittat på en rad olika aktier i den senaste utgåvan och har bland annat kommit fram till att avvakta med Cherry och ÅF, köpa Evolution Gaming och sänka Verisec från köp till neutral. Kurspress i Concentric och H&M kan utgöra bra köptillfällen.

Det framgår av veckans nummer, årets 36:e utgåva. Cherry ser ut att vända till vinst nästa år tack vare ett par bra förvärv men frågan är om vinsterna blir stora nog för att driva upp aktien ytterligare efter årets 30-procentiga lyft.

”Mycket hänger på vad man tror att en relativt liten kasinooperatör kan tjäna på den tuffa nordiska marknaden, och vi räknar kanske lite lågt. Men en vinst runt 1:25-1:50 kronor per aktie i närtid är p/e-talet runt 40 till dagskurs 51 kronor”, skriver Börsveckan.

Slutsatsen blir att det inte är fel att köpa aktien som en chansning men Börsveckan väljer att avvakta för tillfället.

Spelleverantören Evolution Gaming kom med stark halvårsrapport som skickade upp aktien 20 procent under torsdagen. På lång sikt är det rimligt att anta att marginalerna i denna industri pressas men Börsveckan tror inte att vi är där än. Dessutom finns en hel del tillväxtmöjligheter att utforska. Det är inte för sent att köpa Evolution Gaming, anser Börsveckan och upprepar köprådet.

Concentric lider just nu av oväntat svag efterfrågan, särskilt i USA. Börsveckan tror att kurspressen har skapat ett hyggligt köpläge på något års sikt.

”Vi ser Concentric som ett kvalitativt företag och givet dess avkastning och skalbarhet är multipeln runt p/e 14 lockande. Efterfrågan kommer att variera och just nu är utsikterna mörk. Detta plus oron kring Kina gör att aktien kan falla mer på kort sikt. Vi bedömer att man kan nyttja kurspressen till att köpa”, skriver Börsveckan.

Kameraövervakningsbolaget Mindmancer har en intressant teknik men försäljningen lämnar mycket att önska. Den tidigare höga tillväxttakten är borta och bolaget har börjat en ny satsning för att öka antalet kunder.

”Vi följer Mindmancer framöver men ser inget uppenbart köpläge i dagsläget. Bolaget måste bevisa att affärsmodellen fungerar innan vi vågar oss på ett chansköp”, skriver Börsveckan.

Verisec är i expansionsfas och utvecklingen går enligt plan. Omsättningen ökar och bolaget satsar offensivt. Med en uppgång på 67 procent har marknaden diskonterat en hel del framgångar i aktiekursen och potentialen är begränsad från denna nivå, enligt Börsveckan.

”Framgångarna har belönats på börsen och det är läge att hem vinsten”, blir rådet och rekommendationen tas ned från köp till neutral.

ÅF utvecklas stabilt och kan lyfta sina marginaler ytterligare och då blir värderingen hyggligt låg. Det gör ÅF till en ok sparaktie om än inte någon favorit för Börsveckan. Börsveckan noterar bland annat är att skuldsättningen är i övre delen av det intervall som styrelsen önskar och att ÅF flera gånger justerat ned värdet på de förväntade tilläggsköpeskillingar som ska utbetalas vilken kan indikera att förvärven inte utvecklats så bra som man hoppats. Rådet blir att avvakta.

H&M:s kurs har varit pressad på sistone på grund av sänkta rekommendationer och rykten om svaghet inför nästa rapport. Bolagets solida utsikter gör att kortsiktig svaghet kan vara ett bra köpläge, enligt Börsveckan som har rådet köp.