Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-01-27 08:28

Aktietips Solkraft och säkerhet stämplas med köp i senaste numret av Börsveckan.

Etrions aktie har mer att hämta om solkraftsföretagets expansionsplaner fullföljs och Securitas direktavkastning gör att säkerhetsbolaget lockar.

Det skriver Börsveckan i veckans utgåva där även bolag som Astrazeneca, Marimekko, Vitec, Hexpol och Studsvik berörs fast i mer avvaktande toner.

Etrions aktie har stigit kraftig det senaste året och Börsveckan ställer sig frågan om det är dags att kliva på eller hoppa av? I sitt svar säger sig tidnigen luta åt ett köp. Etrions snabba tillväxt sägs locka, men samtidigt pekar Börsveckan på att värderingen i första hand bygger på bolagets optimistiska expansionsplaner som kan komma att revideras. Att Etrions affärsmodell medger en hög belåning till ett begränsat risktagande är onekligen ett plus, anser Börsveckan.

Securitas känns inte som världens roligaste aktie på egna meriter men jämfört med de höga förväntningar som vilar på många andra bolag så är den inte alldeles ointressant, menar Börsveckan, som anser att aktien har en plats i en utdelningsorienterad portfölj. Om utdelningen blir 3 kronor igen, som under åren 2009-2012, ger det en direktavkastning på 4,3 procent, en hyggligt hög och säker utdelning som lockar i dessa tider, skriver Börsveckan.

Aktietorgsnoterade Hedson, som tillverkar tvätt-, tork- och lyftutrustning till däckverkstäder, har haft det motigt de senaste två åren och levererat en rad svaga rapporter. Men skulle bolaget komma med en rapport som indikerar en stigande marknadsaktivitet så är uppsidan kittlande hög, skriver Börsveckan och avslutar med att aktien lämpar sig för ”den som inte skyr risk”.