BÖRSVECKAN: KÖP ERICSSON, VITROLIFE, STUDSVIK, ALLIGO, ROVIO

2022-11-07 08:04:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp av Ericsson, Vitrolife, Studsvik, Rovio och Alligo i den senaste utgåvan av tidningen.

För Beijer Electronics och Mentice är rådet i stället avvakta.

Telekomjätten Ericsson har återigen hamnat i problem vad gäller bolagsstyrningen, nu senast relaterat till misstänkta mutor i Mellanöstern. Aktien har straffats hårt av marknaden, men prislappen är nu attraktiv enligt Börsveckan som tror att man över tid gör en god affär genom att köpa nu.

Teknikkoncernen Beijer Electronics har gått bra på sistone med hög tillväxt och kraftigt förbättrad lönsamhet. Utsikterna för nästa år ser dock sämre ut och Börsveckan vill se att trenden håller i sig under kommande kvartal för att utesluta att bolaget rider på en tillfällig medvind. Rekommendationen blir avvakta.

Fertilitetsbolaget Vitrolifes tillväxttakt har bromsat in men företaget växer trots detta med 5 procent organiskt. Aktiens höga värdering har ofta varit avskräckande, men efter ett kursfall på över 30 procent på senare tid lockar bolaget med sin råstarka historik och fortsatt goda tillväxtförutsättningar. Börsveckan rekommenderar köp.

Medtech-företaget Mentice visade i sin senaste rapport fin tillväxt men sviktande orderingång. Om bolaget vänder till vinst nästa år värderas det till drygt 30 gånger nästa års förväntade rörelseresultat vilket är högt, men Börsveckan är optimistiska om den operativa utvecklingen. Med en kursnedgång på 60 procent i år kan det vara läge att kliva på för den riskvillige, men tidningen väljer att vänta något kvartal till.

Synen på kärnkraft har förändrats på senare tid vilket gynnar Studsvik, som värderas relativt lågt. Kärnkraftsindustribolagets kompetens inom området bör betinga ett relativt högt värde anser Börsveckan, som tror att Studsvik kan växa hyggligt och med ökande marginaler de kommande åren. Rådet blir köp.

Alligo, som säljer industrikomponenter och tillhörande tjänster, är ett kvalitetsbolag med lågvärdering enligt Börsveckan. Bolaget kommer enligt tidningen helt säkert att möta sämre tider, men koncernen bedöms vara väldiversifierad med en solid marknadsposition och en sund balansräkning. Med nuvarande värdering är det fortsatt köpläge, skriver Börsveckan.

Finska gamingbolaget Rovios kvartalsrapport var inget vidare men Börsveckan ser fortsatt positiva trender för bolaget och värderingen är relativt låg. Aktien bedöms bli en bra investering över tid och tidningens råd är köp.Direkt-SE