Aktietips Börsveckan rekommenderar att teckna Volvo Cars, köpa Elanders, avvakta med Note och Atrium samt sälja Nelly. Det framgår av den senaste utgåvan.

Volvo Cars notering har kantats av en del frågetecken kring huvudägaren Geelys totala maktkontroll och den stundande noteringen av Polestar. Men dessa frågetecken kompenseras å andra sidan av en relativt försiktig prislapp, skriver Börsveckan som råder till att teckna i börsintroduktionserbjudandet.

Note imponerar med urstark tillväxt och stigande lönsamhet. Men aktien har rusat nära 250 procent sedan köprådet för ett år sedan och nu tar Börsveckan hem vinsten och sänker till avvakta.

Nelly har kämpat med interna och externa problem och dessvärre verkar problemen hålla i sig längre än väntat. Börsveckan upprepar säljrådet från i våras.

Elanders gynnas av trenden där allt fler bolag lägger ut mer av sin hantering av leveranskedjor på professionella aktörer. Bolaget backas upp av Carl Bennet och aktien är väldigt lågt värderad, enligt Börsveckan som ger köpråd.

Atrium är ett av få bolag som värderas med hög substansrabatt inom fastighetssektorn. Men det råder fortsatt en osäkerhet kring kontor- och handelsfastigheter och Börsveckan anser att aktien är rimligt värderad och rekommenderar att avvakta.

Under rubriken Rapportkommentar upprepar Börsveckan köprådet för Duni, tar ned Christian Berner från köp till avvakta samt avvaktar med Getinge och Physitrack.