Köptips från Börsveckan

Publicerad 2013-11-04 08:39

Aktietips Byggbolaget, kökstillverkaren och danska hörselapparatsföretaget får köprekommendation i senaste numret av Börsveckan.

NCC har infriat de flesta förväntningar och aktien har stigit brant i år. Ledningen tror på fortsatt bra tider och Börsveckan instämmer i sitt senaste nummer och rekommenderar köp av aktien.

”På ett års sikt skulle vi tro att NCC har mer att ge, särskilt om ledningens positiva marknadssyn infrias. Vi behåller därför köprådet”, skriver Börsveckan.

Även för Nobia upprepar tidningen sin köprekommendation efter en kvartalsrapport som visat på en fortsatt ökad organisk tillväxt och lönsamhetsförbättring.

För bredbandsbolaget Bahnhof, som lyft över 90 procent sedan Börsveckan rekommenderade köp för ett år sedan, lutar tidningen åt att aktien kan ha ännu mer att ge.

Danska GN Store, bland annat med hörselapparater i produktportföljen, har däremot mer att hämta enligt Börsveckan, trots en stark kursutveckling. P/e-talet ligger kring 20 räknat på en aktiekurs runt 125 danska kronor samt den förväntade vinsten för 2014.

”Med starkt momentum i tillväxt och lönsamhet är aktien spännande trots hög värdering och kan faktiskt vara värd en chansning med brasklappen att risken är högre än i en aktie med denna typ av värdering”, skriver tidningen som delar ut ett köpråd för aktien.

Inget av storbolagen Volvo, Tele2 eller Swedish Match framstår däremot som speciellt köpvärda enligt tidningen.

Volvos rapport för tredje kvartalet var en besvikelse och pressen ökar nu ordentligt på bolagets ledning att snabbt visa marginalförstärkning de närmaste kvartalen. Trots aktiens nedgång de senaste veckorna väljer Börsveckan i det senaste numret fortsatt att avstå från aktien.

Tele2:s rapport för det tredje kvartalet var också en riktig kalldusch där problem med såväl tillväxt som lönsamhet sänkte kursen. Med två tredjedelar av omsättningen från Sverige och Norge och utan någon större verksamhet i Ryssland eller andra tillväxtmarknader kommer Tele2 alltmer likna en ”vanlig” operatör, men med svagare marknadsposition och sämre lönsamhet, vilket inte är attraktivt enligt tidningen.

Prispress inom två av Swedish Match viktigaste affärsområden: Snus och Andra tobaksprodukter, där cigarrer ingår, har inneburit kraftigt sänkta vinstprognoser 2013-2015. Börsveckan tror inte att Swedish Match kan vända sin negativa trend i närtid utan menar att aktien endast är intressant för den långsiktiga investeraren på nuvarande nivåer.