Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-11-17 09:26

Aktietips Tidningen Börsveckan har vaskat fram ett antal köpvärda aktier i veckans utgåva.

Cellavision visar tillväxt och med godkännande i Kina och en generationsväxling ser utsikterna för 2015 goda ut. Värderingen avskräcker inte heller givet den tillväxt bolaget visar, menar Börsveckan som sätter en köprekommendation för aktien.

Tidningen har även tittat närmare på Mekonomen som släppte rapport förra veckan. Slutsatsen är att bolagets problem i den danska verksamheten fortsätter, medan andra delar utvecklas väl. Börsveckan håller fast vid sin köprekommendation för Mekonomenaktien.

Köprådet för Fenix Outdoor kvarstår likaså efter att bolaget förra året presenterade planer på att knoppa av sin detaljistverksamhet. Uppdelningen är positiv ur ett aktievärderingsperspektiv, menar tidningen.

Peab ingår i Börsveckanportföljen och tidningen konstaterar att byggbolagets rapport fick ett surt mottagande på börsen. Det var litet oförtjänt, tycker Börsveckan som menar att det finns mycket som pekar åt rätt håll för Peab. Utsikterna för 2015 ser också positiva ut, framför allt för bostadssegmentet, och aktien får stanna i portföljen.