Bostadsutvecklaren Besqabs kurslyft på 50 procent sedan börsnoteringen i somras är motiverat enligt Börsveckan.
Beroende på vilken skattesats tidningen väljer landar p/e-talet på 13-15, vilket enligt analysen är en försiktig värdering givet bolagets höga tillväxt just nu.
”Även om potentialen på kort sikt minskat drastiskt med tanke på kursuppgången så ser vi en god uppsida på 12 månaders sikt och upprepar därmed köprådet”, skriver Börsveckan.
Kycklingkoncernen Scandi Standard får också ett köpråd. Detta trots problem i Norge, efter att ICA sagt upp avtalet, och skriverier om bakterier som fått efterfrågan att falla.
”Ett p/e-tal som är linje med börsens som helhet på cirka 17 skulle ge en riktkurs på 63 kronor. Det är en uppsida på 20 procent. Rådet blir köp”, skriver Börsveckan.
Efter ett sämre bokslut än förväntat från Sobi anses manegen ändå vara krattad för en fin utveckling under 2015 då viktiga lanseringar väntar. Chanserna i bolaget överväger riskerna och rådet från tidningen blir att köpa aktien.
För Meda konstaterar tidningen att uppgraderingar från banker efter ett starkt bokslut från bolaget gett bränsle till kursen och att en redan hög värdering har blivit ännu högre.
”Vi står över denna gång och inväntar en svag rapport som kan bli ett utmärkt tillfälle att kliva på aktien. Rådet blir således att avvakta”, skriver Börsveckan.
Fastighetsbolaget Sagax platsar i tidningens långa portfölj tack vare en begränsad risknivå och att tillväxtutsikterna i rådande lågräntemiljö väntas bestå.
”Efter det senaste årets makalösa kursuppgång från 24 kronor till 67 kronor är det dock läge för en andhämtningspaus”, skriver Börsveckan.
För Seamless, som backat med 80 procent på ett år, ser tidningen inte att någon vändning är i sikte.
”Aktieägarna måste under alla omständigheter inrikta sig på fortsatta minusresultat under de närmaste åren och ännu en nyemission ligger i korten. Frågan är om bolaget någonsin kommer att leverera /…/ Osäkerheten är således stor. Gör som vd – sälj”, skriver Börsveckan.
Internetoperatören Bahnhof är i sin tur köpvärd upp till 110 kronor, enligt tidningen, som behåller aktien i sin så kallade BV-portfölj.