BÖRSVECKAN: KÖP B3, REVOLUTIONRACE OCH ASTRA ZENECA

2022-11-14 08:14:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan kikar i senaste numret på tre IT-relaterade bolag, som alla stigit på årets börs. Det är IT-konsulten B3 Consulting, datalagringsbolaget Proact och fiberbolaget Waystream. Bara ett av dem finner tidningen köpvärt: B3 Consulting. För de två övriga blir rådet att avvakta.

Vidare ges i det färska numret av Börsveckan köpråd för konfektionsbolaget Revolutionrace och för Astra Zeneca, medan rådet blir att avvakta med Essity och Boozt.

Fin tillväxt och hög lönsamhet för B3 Consulting lovar gott. Kursuppgången är välförtjänt och det finns mer att hämta, anser Börsveckan och sätter köp på tolv månaders sikt.

Tidningen är inte övertygad om att Proact lämnat kräftgången från de senaste åren när dessutom lågkonjunktur väntar runt hörnet. Med låga marginaler vill vi avvakta utvecklingen under 2023, skriver Börsveckan och ger rådet att avvakta med Proact men med mersmak.

Även för Waystream rekommenderas att avvakta. Börsveckan tror förvisso på hög tillväxt men är mer skeptisk vad gäller lönsamheten och ser snarare risker på nedsidan.

Revolutionsrace har konkurrenskraftiga produkter som ligger rätt i tiden med lågt pris relativt konkurrenterna, bedömer Börsveckan. Balansräkningen är stark och ledningen visar på självförtroende med flera stora insiderköp nyligen. Revolutionrace har goda tillväxtutsikter de kommande åren enligt Börsveckan, som sätter köp.

För läkemedelsbolaget Astra Zeneca blir rådet också köp. Med fin tillväxt och stigande lönsamhet har Astra Zeneca verkligen visat att det passerat en svacka och är på väg uppåt, skriver tidningen.

Hygien- och hälsobolaget Essitys defensiva kvaliteter må locka en del investerare men Börsveckan tycker inte att bolaget är tillräckligt stabilt för att motivera en högre prislapp än 15 gånger vinsten 2023. Tidningen anser att Tele2, Europris eller Astrazeneca är attraktivare defensiva pjäser som inte heller är lika känsliga för råvarupriser och konsumenternas köpkraft som Essity och sätter rådet att avvakta i Essity.

Jämfört med Börsveckans senaste köpråd på Boozt i tidningens nummer 35 i år, har värderingen normaliserats och uppsidan känns ganska begränsad på kort sikt. Detta i synnerhet beaktat de försämrade konjunkturutsikterna inför 2023. Vi tar hem vinsten och tackar för kaffet i Boozt, skriver Börsveckan. Rådet blir att avvakta.Direkt-SE