BÖRSVECKAN: KÖP ARISE OCH KARNOV, SÄLJ EMILSHUS

2022-09-19 07:28:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar Arise och Karnov i veckans utgåva men säljer Emilshus. För Eolus, FM Mattsson, H&M och Sensys Gatso väljer Börsveckan att avvakta.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Arise räknar med nya vindkrafttillgångar under 2023-2024 vilket bäddar för vinstlyft, enligt Börsveckan. Värderingsmässigt kan det ta emot att köpa aktien efter en kursuppgång om 65 procent på ett år men Börsveckan anser att utvecklingsportföljen kommer att stärka omsättningen rejält de kommande åren.

Eolus kom med solid halvårsrapport tack vare en lyckad försäljning av ett vindkraftsprojekt i Medelpad. Det blåser medvind för aktien just nu men bolagets intjäning är svårprognostiserad vilket gör värderingen trubbig.

"Vi anser att man bör plocka aktien på rejäla kursdippar snarare än nu när aktien stigit med 50 procent det senaste halvåret", skriver Börsveckan som avvaktar.

Karnov aviserade i fjol planer på förvärv i Frankrike, Spanien och Portugal. Går affärerna i lås ser Börsveckan en attraktiv värdering. Insynsköp av vd och styrelseordförande ingjuter också mod. Börsveckan ger köpråd.

FM Mattsson har precis som andra bygg- och konsumentinriktade bolag gått svagt på börsen i år. Det är befogat givet konjunkturutsikterna, skriver Börsveckan som inte ser något uppenbart köpläge i aktien utan väljer att avvakta. Aktien är rimligt värderad givet osäkra tider, heter det.

Emilshus värderas till en substanspremie och en hög multipel mot kassaflödet, samtidigt som det föreligger en konjunkturrisk. Vidare finansierar bolaget sin tillväxt med dyra lån. Sälj blir rådet.

H&M:s senaste försäljningssiffror nådde inte förväntningarna och aktien har det motigt. Värderingen är låg med det saknas positiva triggers under kommande halvår, anser Börsveckan som avvaktar.

Sensys har klarat sig väl under börsnedgången i år, med en uppgång på nära 20 procent. Värderingen kan vara rätt om bolaget kan fortsätta visa tillväxt men givet slagigheten i affären och en klen historik vill Börsveckan följa utvecklingen några fler kvartal innan det blir köpråd.Direkt-SE