Heta köptips från Börsveckan

Publicerad 2015-03-23 08:09

Aktietips Börsveckan upprepar sitt köpråd för sin gamla favorit AQ Group och höjer sitt råd för Bufab till köp. Tidningen sätter vidare köp på Swedish Match, Proact och Rezidor.

Det framgår av veckans nya nummer av Börsveckan.

AQ Group, Aktietorgslistat verkstadskonglomerat, ska in på ”finbörsen” under året och värderas till p/e 12 efter ett år som var det bästa någonsin för koncernen. Klart attraktivt, anser Börsveckan och sätter köp.

Swedish Match-aktien har efter ett starkt 2014 inte lyckats följa med index hittills i år efter räntesänkningar som fått fart på börsen. Men på en mer defensiv börs kan bolagets kvaliteter åter skina. Börsveckans råd blir köp.

Handelsföretaget Bufabs bokslut fick aktien att rasa med över 17 procent. Börsveckan har varit skeptiska sedan introduktionen men ser nu ett visst köpläge efter den svaga kursutvecklingen.

Sintercast, som har en metod för motortillverkning i lättmaterialet kompaktgrafikjärn, är högt värderat men har gynnsamma utsikter för de närmaste åren efter att det efter lång tid har lossnat för bolaget. Möjligheterna kan kännas lockande för den riskvillige, som bör utnyttja köplägen vid kursrekyler.

Datalagringsbolaget Proacts resultat lyfte i fjol med 35 procent trots oförändrad omsättning. Trots det är aktien påfallande billig; p/e 10 på det resultat som enligt Börsveckan bör ligga inom räckhåll. Därav köprådet.

Hotellbolaget Rezidor har länge varit de svikna förhoppningarnas bolag, ”men nog vore det märkligt om inte resultatet skulle kunna lyfta till mer anständiga nivåer i takt med att konjunkturen tar fart i Europa där bolaget har huvuddelen av sin verksamhet”, skriver Börsveckan. Ett p/e-tal på 13 på nästa års av Börsveckan väntade vinst, som visserligen är svårbedömd och manar till eftertanke, ligger till grund för ”en köpmarkering”.

SAS-aktien fick sig liksom hela flygbranschen en törn efter turbulensen med Norwegian de senaste veckorna. Börsveckan anser inte att man bör kliva in i branschen just nu, och fortsatt stor osäkerhet – framför allt nu när avtalsförhandlingar med piloter riskerar att orsaka turbulens – gör att rådet blir avvakta.