BÖRSVECKAN: KÖP ALFA LAVAL, THULE, BIO-WORKS OCH REJLERS

2022-05-16 07:43:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp av Alfa Laval, Thule, Bio-Works, Rejlers och Söder Sportfiske medan rekommendationen för Storytel blir avvakta. För Swedish Match blir rådet att ta hem vinsten till kursen 102:50 kronor.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Alfa Lavals värdering på marknaden sticker inte ut verken i förhållande till fjolårets eller innevarande års värdering, uppger Börsveckan som har beaktat "den stabila lönsamhetshistoriken och med fokus på fortsatta prishöjningar framöver".

Årets kursnedgång för Alfa Laval innebär att bolaget har straffats lika hårt som helcykliska bolag, vilket tidningen ifrågasätter med anledning av verksamheten i Mat- och vattendivisionen. Att insiders dessutom köper aktien gör det enligt Börsveckan svårt att stå på sidlinjen.

Thule har utvecklats starkt enligt Börsveckan samtidigt som kursen har kommit ned rejält i år. Det ger ett bra köpläge enligt tidningen. En ev/ebit på 14 gånger för 2023 innebär inget uppenbart fyndläge, men chanserna är trots allt goda för att Thule ska kunna växa in i dagens värdering, skriver Börsveckan som även lockas av en direktavkastning på över 4 procent.

Att aktien i Bio-Works "helt imploderat i år" enligt Börsveckan kan vara ett spekulativt köpläge. Den positiva trenden i antalet produktionskunder uppges ge en indikation att bolagets nya produkt har tagits emot väl.

Med en värdering på 11 gånger rörelsevinsten för 2022 enligt Börsveckans prognoser lockas tidningen till köp. Värderingen faller ned till 10 gånger för 2023. Samtidigt uppger tidningen i sin analys att det inte är omöjligt att Rejlers blir föremål för uppköp.

I tidningens nya estimat för Söder sportfiske ligger ev/ebit på 15-16 för 2023. Bedömningen är att bolaget kommer kunna växa starkt de kommande åren. Samtidigt ser Börsveckan en del att jobba med på lönsamhetsfronten. Börsveckan förändrar därmed inte sitt köpråd för aktien.Direkt-SE