Aktietips Börsveckan rekommenderar köp för Europris, Tokmanni, Better Collective och Bonava i den senast utgåva. Avvakta blir rådet för Nordisk Bergteknik, Arjo, och FM Mattsson.

Lågprishandeln utvecklas starkt och norska Europris har markansledande position i Norge. Aktien värderas alldeles för lågt och det är också en fin utdelningsaktie, anser Börsveckan som rekommenderar köp.

Finländska Tokmanni är en annan aktör inom lågprishandeln. Bolaget tar marknadsandelar samtidigt som lönsamheten pekar uppåt. Aktien har gett en totalavkastning på 45 det senaste året.

”Den operativa utvecklingen har varit stabil under krisen och vi ser en god uppsida i Tokmanni på tolv månaders sikt. Köp”, skriver Börsveckan.

Börsnykomlingen Nordisk Bergteknik gynnas av tillväxten i det nordiska byggandet av bostäder och infrastruktur. Börsveckan tycker att aktien är rimligt värderat och ser ingen större uppsida i aktien på dagens kursnivåer utan avvaktar.

Arjos lönsamhet och balansräkning har gynnats av kontinuerliga effektiviseringar. Nya produktlanseringar och förvärv kan också ge fart på översta raden. Värderingen är dock rätt hög, enligt Börsveckan som avvaktar med aktien.

Better Collective har stått pall när de kasinoorienterade konkurrenterna har tappat mark. Bolagets sportspelsprofil tror Börsveckan är som klippt och skuren för den amerikanska marknaden. Köp blir rådet.

Bonavas skuldsättning har kommit ned och ledningen är utbytt. En strategisk översyn ger goda förutsättningar för stigande lönsamhet framöver och aktien värderas lågt, enligt Börsveckan som sätter köpråd på tolv månaders sikt.

FM Mattssons fina omsättnings- och lönsamhetsutveckling har följts av en kraftigt stigande aktiekurs med höjda lönsamhetsmål. Frågan är om det finns mer att hämta. Börsveckan ser inget köpläge efter kursrusningen som varit utan avvaktar.