Aktietips Börsveckan ser köpläge i BHG, behåller köprådet för Note, Byggmax och Revolution Race men sänker Evolution till avvakta. Vidare upprepas säljrekommendationen för Hemnet. Det framgår av den senaste utgåvan av Börsveckan.

BHG symboliserar på något sätt det eländiga 2022. Aktien har dock imploderat med 90 procent från toppen och nu luktar det köpläge, skriver Börsveckan som ser en uppsida på 30-40 procent.

Note fortsätter att överraska positivt. Bokslutsrapporten var stark på alla fronter och även om aktien stigit brant så är den köpvärd, skriver Börsveckan som också pekar på att solid historik och bra utsikter lockar. Köprådet kvarstår.

Byggmax föll kraftigt på rapportdagen efter slopad utdelning. En tuffare marknad väntar och skuldsättningen har ökat efter förvärv och återköp under föregående år. Nedsidan känns dock begränsad och Börsveckan förändrar inte det köpråd som utfärdades i fjol till kursen 43:80 kronor.

Evolution imponerar med stark tillväxt under hela 2022. Efter kursrusningen frågar sig Börsveckan om det finns mer bränsle kvar. I förra analysen bedömde Börsveckan en uppsida på 20-25 procent.

”Nu har vi fått 25 procent och värderingen ser därmed tämligen rimlig ut, om inte något hög till och med. Vi sänker rådet till avvakta”, heter det.

Inflationen slår mot friluftsbolaget Revolution Race men tillväxten mer än kompenserar för pressade marginaler. Allt sammantaget ser bolaget välskött ut och balansräkningen är solid. Börsveckan behåller köprådet.

Hemnet har ett urstarkt varumärke men i bokslutsrapporten anar man en viss volymmättnad, och det är inget som värderingen tar höjd för. Börsveckan upprepar sitt säljråd.

I kortare rapportkommentarer, behåller Börsveckan rådet köp för Getinge och Tele2 men fortsätter avvakta med C-rad och Essity.