Köptips Börsveckan ger köpråd för Husqvarna, H&M, Mekonomen, Kopparbergs och Camurus i den senaste utgåvan av tidningen. För Corem, Pandox och Volati blir rådet avvakta.

Börsveckan menar att Husqvarna är attraktivt värderat, samtidigt som direktavkastningen börjar närma sig 4 procent. Med Investor som huvudägare finns också en garant i tuffa tider. Rådet blir köp.

Kriget i Ukraina och inflationen har fått hushållen att bli försiktiga och därmed har förväntningarna på H&M minskat markant. Förra veckans rapport visade dock att klädbolaget har bra motståndskraft, skriver tidningen och stämplar H&M-aktien med köp.

Börsveckan menar att nedgången för Mekonomen i år är omotiverad mot bakgrund av stigande lönsamhet, låg skuldsättning och chans till starkare servicemarknad. Rekommendationen sätts till köp.

Ur ett historiskt perspektiv har Kopparbergs utvecklats väl rent operativt. Informationsgivningen är dock klen men Börsveckan lockas av den ocykliska profilen och rekommenderar köp.

Det första kvartalet blev en ny milstolpe för Camurus då bolaget vände till vinst. Om/när Brixadi blir godkänt kan det betyda ett hack uppåt igen i tillväxtkurvan, enligt analysen. För den riskvillige blir rådet köp.