Placera Börsveckan lämnar i senaste numret köpråd för Zalando, Redsense, Nyfosa, Kinnevik och Byggmax. För Qliro Group och Husqvarna blir rådet att avvakta.

Den tyska onlinejätten Zalando växer så det knakar, passar utmärkt i en långsiktig portfölj och träffar de hetaste trenderna i samhället perfekt, skriver Börsveckan och ger rådet köp och lägg i byrålådan.

Medicinteknikbolaget Redsense produkter är så pass intressanta att aktien är värd att köpa i högriskfacket, anser Börsveckan. Med en nyemission i ryggen har Redsense finansiella muskler nog att ta ytterligare steg framåt i expansionen.

Jens Engwalls fastighetsbolag Nyfosa har inte dragit i handbromsen trots pandemi och osäkerhet. Det har hittills lönat sig och resultatet imponerar verkligen för de första nio månaderna i år, skriver tidningen och ger köpstämpel.

Börsveckan gillar Kinneviks profil och portföljsammansättning och bedömer att substansvärdetillväxten kommer att utvecklas fint det närmaste året efter ett par år med lite sämre utveckling än många andra investmentbolag. Det tidigare köprådet upprepas.

Kurstappet för bygghandlarkedjan Byggmax efter rapporten för det tredje kvartalet är omotiverat, anser Börsveckan, och upprepar även här sitt köpråd.

För Qliro Group blir i stället rådet att avvakta. Efter avknoppningen av finansdelen består Qliro Group av Nelly och CDON. Det är inte två fantastiska bolag anser tidningen som är tveksam till ”bygget” och menar att det är bättre att vänta in avknoppningen av CDON och se hur värdet i CDON-delen kommer att se ut då.

Husqvarnas tredje kvartal var riktigt starkt men hemester och säsong ger medvind och det är svårt att se de underliggande trenderna. Börsveckan tror det är läge för paus och landar i att man ska avvakta ett tag med aktien.