Placera Börsveckan lämnar i senaste numret köpråd för Bilia vars aktie nu benämns som billig. För Medcap och Addlife blir råden att avvakta.

Under pandemin har nybilsförsäljningen och försäljningen av begagnade bilar stigit rejält, när allt fler ratar kollektivtrafik och flyg. Samtidigt som efterfrågan är fortsatt stark inom Service-segmentet medan begagnat går bra förespråkar Börsveckan köp av ”trygga” Bilia.

”Bilia redovisar rekordresultat och den höglönsamma servicedelen tuffar på starkt”, skriver tidningen, som även pekar på att bolagets vd Per Avander gör ett riktigt bra jobb, understödd av en aktiv huvudägare i form av Mats Qviberg och Öresund.

För Medcap, där det nya rådet blir att avvakta, skriver Börsveckan att aktien mångfaldigats i värde under vd Karl Tobiesons tid i bolaget, men att han nu lämnar posten. Vd-byten är alltid ett riskmoment, noterar tidningen.

Addlifes värdering är hög där sifforna är lite ”dopade” på grund av pandemin och rådet blir att avvakta, enligt tidningen.

”Förvisso har bolaget i år haft en enastående tillväxt och lönsamhetsresa, men det är också ett extremt år och det blir missvisande att värdera Addlife utifrån detta”, skriver tidningen och tillägger att de gillar bolaget, men att det är svårt att se uppsida i aktien där kursen nästan dubblats i år.

Avseende det hårt coronadrabbade Scandic anser Börsveckan att osäkerheten förblir stor och att någon anledning till att revidera det stundande avvaktarådet inte finns.

För Sinch och Ericsson upprepas rekommendationen köp.