Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-02-03 08:53

Aktietips Medicinteknik och husvagnar stämplas med köp i senaste numret av tidningen Börsveckan.

Tidningen råder sina läsare att avvakta med SKF, då nuvarande värderingen inte lämnar någon jätteuppsida – däremot finns fallhöjd efter exempelvis ett bakslag under andra kvartalet. Marknaden räknar med en tillväxttakt på 9 procent under 2014, varav nyförvärvet Kaydon ska stå för cirka 5 procent, och resten från stigande efterfrågan i Europa och Nordamerika. Förväntningarna på rörelsemarginal ligger runt 13 procent, mot 2013 års 11,9 procent.

Byggmax anses högst rimligt värderat, och en viss fara för att framför allt lönsamhetsförväntningarna är för höga för de närmaste två åren råder. Rekommendationen avvakta lämnas oförändrad.

Getinge har återvunnit förtroendet efter höstens vinstvarning, och med en bra rapport i ryggen kan man blicka framåt mot ett 2014 som ser ut att bli ett bra år för bolaget. Rekommendationen blir köp.

Husvagnstillverkaren Kabe fick i gång försäljningen ordentligt efter sommaren, och förutsättningar – i form av exempelvis låga räntor och ökad disponibel inkomst – finns för att även 2014 kommer att bli ett starkt år. Den 25 februari visar det sig om den milda vintern har gynnat bolaget, något Börsveckan väntar sig. Värderingen motiverar ett köpråd.

First North-listade Zetadisplay sysslar med bildskärmsbaserad butiksreklam, så kallad Digital Signage, och har liksom besläktade Pricer det bolagets huvudägare Salvatore Grimaldi i ägarlistan. Börsveckan räknar sig fram till ett p/e-tal på 13, som inte bedöms billigt för ett litet bolag som aldrig visat vinster, och bolaget får därmed ingen köprekommendation.

För Eolus Vind finns ingen anledning att skynda med ett köp, men ett planerat listbyte från First North kan kortsiktigt bidra till att höja kursen, och för den som tror på fortsatt vindkraftsstöd kan aktien vara intressant.

Med fler förvärv kan Lagercrantz stiga, men organiskt tror Börsveckan på en försiktigare tillväxttakt än under det tredje kvartalet. Det gör att aktien känns fullvärderad på 125 kronor, och avvakta-rådet upprepas.