Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-03-24 09:01

Aktietips Teknikkonsulten och kommunikationssystemsbolaget stämplas med köp i senaste numret av Börsveckan, tillsammans med en handfull andra aktieråd.

Rejlers anser tidningen vara en lämplig sparaktie för den långsiktige, då Peter Rejler återigen tar över vd-rodret och siktar på 2 miljarder i omsättning 2015. Bland köpargumenten betonas ett möjligt större förvärv framöver och höjd lönsamhet när volymerna stiger.

Getinge som ånyo vinstvarnade nyligen fick en rejäl känga värderingsmässigt när det amerikanska läkemedelverket FDA hade betydande synpunkter på det största affärsområdet Medical Systems. Börsveckan menar att den sura kursreaktion är väl tilltagen och tycker att medicinteknikaktien trots att den är behäftad med högre risk än tidigare är intressant utifrån nuvarande värdering.

Fastighetsbolaget Balder känns fullvärderat även om det på några års sikt kommer att växa ikapp sin värdering. Efter årets kursuppgång hittills mynnar dock rekommendationen ut i en neutral hållning.

Poolia som har minskat i storlek liksom dess börsvärde har trots allt en tämligen lång resa till rimlig lönsamhet enligt Börsveckan. Svag historik, relativt tunn handel i aktien och rejäl konjunkturkänslighet bokförs på minuslistan. Rekommendationen skrivs avvakta.

First North-listade Invisio ser ut att få ett riktigt genombrottsår i år då bolaget efter många år med stigande försäljning äntligen kan komma att redovisa vinstsiffror. Framtiden överlag ser ljus ut enligt tidningen som är på köphumör.

Björn Borg har haft det knackigt på den betydelsefulla nederländska marknaden. Återhämtningen ser trög ut för modebolaget och attraktivare investeringsalternativ finns som sagt i sektorkollegorna H&M och Kappahl.

BTS hade ett utmanande år 2013 med problem i USA. 2014 kan bli bättre och en vändning är tänkbar. Frågan är dock om den blir tillräckligt bra för att lyfta värderingen av utbildningsbolaget frågar sig tidningen som alltså väljer att ställa sig vid sidlinjen och avvakta.