Här är bolagen som står pall

Publicerad 2011-11-15 11:37

Här är bolagen som enligt den samlade analytikerkåren inte smittats av vare sig konjunktur- och skuldkrisoro eller bleka kvartalsrapporter. Tio aktier med en förkrossande majoritet köprekommendationer.

Vi har gått igenom marknadens samlade analysflöde så här precis efter att rapportperioden för det tredje kvartalet är till ända och analytikerna hunnit uppdatera sin syn på bolagen och aktierna efter de nya siffrorna och utsikterna. Vi har endast valt ut de bolag som följs av fem analytiker eller fler.

Gruppen av de mest haussade aktierna just nu på marknaden utgör en tämligen brokig skara. Här hittar vi allt från fastighets- och IT-bolag till biotech- och verkstadsbolag.

Av de elva fastighetsanalytiker som följer Klövern har alla i dag rekommendationen köp. Det gör aktien till den stora favoriten i en i övrigt relativt ljummen fastighetssektor.

Medelstora verkstadsbolag brukar ofta släpa efter värderingsmässigt på börsen, delvis eftersom de ofta flyger under raderna för de stora institutionella placerarna. Två aktier som säljsidan hos bankerna i dag gillar skarpt är Haldex och Hexpol som också bägge enbart har köprekar.

Ett annat cykliskt bolag som analytikerna hyser gott hopp om att det ska klara en eventuell konjunkturavmattning är papperstillverkaren Billerud.

I den mer defensiva ringhörnan hittar vi säkerhetsföretaget Loomis och spelbolaget Net Entertainment som det också bara finns köpanalyser ute på just nu.

Aktietabell