BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA UPP EFTER FREDAGSKVÄLLENS USA-ÅTERHÄMTNING

2021-03-08 08:36:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda måndagen upp efter en rejäl återhämtning på USA-börserna på fredagskvällen i spåren av den starka amerikanska jobbrapporten. Asienbörserna steg inledningsvis på måndagen, men har surnat till senare under handelsdagen.

Storbolagsindexet OMXS30 väntas stiga 0,4 procent enligt IG Markets förhandel, efter fredagens nedexnedgång på 0,8 procent under en börsdag där inte minst tillväxtbolag med höga p/e-tal hade det tufft.

"Hopp om en stark återhämtning blandat med oro för inflation och rapporter om ökad virusspridning på olika håll i världen talar för fortsatt volatila marknader", skriver SEB i ett marknadsbrev.

USA-terminerna pekade något ned på måndagsmorgonen medan de ledande Europabörserna väntas öppna upp. Terminerna för tyska DAX-indexet var upp 0,7 procent.

Oljepriserna har stigit efter en ny drönarattack från huthirebellerna riktad mot saudisk oljeinfrastruktur. Det ökade också på farhågorna om inflation, som också indikeras av den långränteuppgång som noterats på sistone.

Combigene avser göra en fullt garanterad företrädesemission på 75 miljoner kronor. Nettolikviden ska bland annat att användas till att finansiera de avslutande delarna av Combigenes prekliniska program för CG01 samt påbörjade in vivo-studier i lipodystrofiprojektet CGT2.

Medicinteknikbolaget Implanticas produkt Refluxstop kommer att lanseras i Sverige med ersättning av offentlig sjukvård. Implanticas fokus ligger nu på att öka sin försäljningsorganisation i Skandinavien.

Crowdfundingbolaget Funded By Me har utsett den tidigare Nordnet-vd:n Anders Danielsson till ny vd.

Kring bostadssektorn kan noteras att SEB:s boprisindikator steg till 61 i mars från 57 i februari.

Verkstadsbolaget Trelleborg har fått en köprekommendation av Dagens Industri. Jordbrukssegmentet har vaknat till liv och bolaget har städat klart, enligt tidningen.

Affärsvärlden rekommenderar köp av gamingbolaget Paradox som har rasat 20 procent efter sitt bokslut.

Börsveckan sätter köpråd på Dedicare, Malmbergs och Elos Medtech men råder till att sälja Inzile.Direkt-SE