BÖRSEN: VÄNTAS FORTSÄTTA UPP I TISDAGSÖPPNINGEN

2021-06-22 08:41:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen något upp och därmed dryga ut måndagens lyft som kom trots den svenska regeringskrisen.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna upp 0,3 procent efter måndagens indexuppgång på 0,8 procent.

USA-börserna steg i måndags med banker som återhämtningslok, men större delen av uppgången inträffade redan under den svenska aktiemarknadens öppettid. Terminen för tyska Dax-index är på morgonen upp 0,3 procent medan Parisbörsen väntas inleda upp 0,4 procent.

Industri- och handelskoncernen Duroc har noterat en betydlig resultatförbättring i det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. I samband med att Durocs portföljbolag rapporterat in utvecklingen för april och maj har det framkommit att resultatet väsentligt förbättrats jämfört med motsvarande period året innan.

Medicinteknikbolaget Getinges konkurrent Drägerwerk har höjt sin prognos för 2021. Rörelsemarginalen under året väntas nu ligga mellan 8 och 11 procent jämfört med tidigare intervall om 5 till 8 procent. Drägerwerk har bland annat sett en bättre trend för efterfrågan än som tidigare hade räknats med då behovet av produkter för att behandla patienter med covid-19 har dröjt sig kvar längre än ursprungligen förväntat.

Industrigruppen Volati har tecknat avtal om förvärv av Scanmast som är en leverantör av infrastruktur i form av master och torn. Köpeskillingen baseras på ett bedömt rörelsevärde på cirka 245 miljoner kronor.

Bland dagens rekommendationsförändringar har verkstadsbolaget Epiroc fått höjd rekommendation från Pareto Securities till köp med något uppjusterad riktkurs vid 210 kronor. Aktien stängde vid 184 kronor i måndags.

Deutsche Bank har sänkt sin riktkurs för Lundin Mining från 122 till 103 kronor med upprepad köprekommendation efter gruvbolagets produktionsprognossänkning i måndags som fick aktien att pressas 14 procent till knappt 69 kronor.

Electrolux Professional har fått höjd riktkurs av Carnegie från 54 till 63 kronor med upprepad behållrekommendation. Aktien stängde på 60:40 kronor i måndags.Direkt-SE