BÖRSEN: VÄNTAS BÖRJA MED SMÅ RÖRELSER

2021-09-13 08:41:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på måndagsmorgonen ut att börja veckans handel med mindre indexrörelser. Morgonen har varit relativt nyhetsfattig, men vissa bolag inom hälsovårdssektorn har kommit med nyheter under helgen som kan behöva smältas.

Omkring klockan 8.30 indikerade handeln hos IG Markets en öppning aningen högre, plus 0,2 procent, för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 var samtidigt upp någon tiondels procent vardera.

I fredags kväll var utvecklingen annars negativ på New York-börserna och S&P 500 stängde 0,8 procent lägre. Börserna i Asien har under måndagsmorgonen handlats blandat, med en relativt kraftig nedgång i Hongkong och mindre rörelser i övrigt.

Oncopeptides har meddelat att en genomgripande analys av data i fördefinierade undergrupper visade att förbättrad progressionsfri överlevnad för melflufen framför allt drevs av patienter som inte genomgått autolog stamcellstransplantation. Det uppger Oncopepties med anledning av helgens presentation av data från fas 3-studien Ocean i Wien.

Cantargia har meddelat att ett vetenskapligt abstrakt med nya kliniska data från Canfour-studien publicerats. I 15 patienter med icke-småcellig lungcancer som utvärderats för effekt, visade nadunolimad i kombination med gemcitabin/cisplatin bättre resultat jämfört med historiska kontrolldata för enbart gemcitabin/cisplatin enligt Cantargia.

Biovicas förväntade tidslinje för sin 510(k)-ansökan till FDA har förlängts på grund av fördröjning av svar från myndigheten, uppger bolaget.

GHP har meddelat att ett avtal i Förenade Arabemiraten ska avslutas den 6 januari på kundens begäran. Bolaget uppgav dock att det trots det håller fast vid sina övergripande mål för den kommande treårsperioden.

Zutec, som gör molnbaserad programvara till byggindustrin, ökade förlusten på nettoresultatnivå till 10,1 miljoner. Målet är att öka försäljningen till 200 miljoner kronor om tre år, enligt bolaget.

Bland rekommendationerna har Stillfront av HSBC höjts till behåll från tidigare minska, samtidigt som riktkursen sänkts till 65 kronor från 80.

Afry har av Handelsbanken Capital Markets höjts till behåll från sälj, samtidigt som riktkursen höjts markant till 295 kronor från 128.

SBB har av Nordea fått höjd riktkurs till 60 kronor från tidigare 47.

Danske har i en sektoruppdatering sänkt rekommendationen för en rad nordiska skogs- och paketeringsbolag. Billerud Korsnäs sänks till behåll från köp, liksom Metsä Board. Holmen, SCA och Stora Enso sänks till sälj från behåll och detsamma gäller UPM.

Byggmax köprekommenderas av Dagens Industri under rubriken "Veckans aktie" på måndagen. Enligt analysen finns förutsättningar för Byggmax att generera över 20 procents avkastning de närmaste åren.

Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp för Cavotec och Sedana, medan råden för Skistar och Desenio sänks till avvakta. För Kjell & Company rekommenderas att teckna aktien.Direkt-SE