BÖRSEN: SMÅ TERMINSRÖRELSER, FYRA NYA AKTIER HANDLAS

2021-06-16 08:39:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på onsdagen ut att inleda dagen med relativt små indexförändringar, efter tisdagens lätta nedgång.

Ett antal bolag gör på onsdagen debut, varav ett på huvudlistan, och klockan 20 kommer räntebeskedet från amerikanska Federal Reserve.

Strax före klockan 8.30 indikerade handeln hos IG Markets en öppning 0,1 procent upp för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminen för tyska DAX noterades i stort sett oförändrat medan terminen för franska CAC 40 var upp 0,2 procent.

New York-börserna backade något på tisdagskvällen och S&P 500 stängde 0,2 procent lägre. I Asien har börserna under onsdagsmorgonen mestadels sjunkit, då nedgångar har noterats i Tokyo, Hongkong och Shanghai.

Bland nyheterna märks att SSAB inleder ett samarbete med Volvo Cars, för att gemensamt utforska fossilfritt stål för användning i fordonsindustrin. Som en del av samarbetet blir Volvo Cars första biltillverkare att säkra SSAB-stål tillverkat av vätgasreducerat järn från Hybrits pilotanläggning i Luleå.

Camurus har lämnat in en uppdaterad ansökan om marknadsgodkännande för Brixadi, en behandling av opiodberoende, till amerikanska FDA.

Awardit har gjort en riktad nyemission som tillför cirka 90 miljoner kronor. Teckningskursen blev 152 kronor per aktie, en rabatt med drygt 8 procent från tisdagens stängningskurs.

Även Integrum har gjort en riktad nyemission, som tillför cirka 121 miljoner kronor. Teckningskursen blev här 55 kronor per aktie, en rabatt med drygt 6 procent från tisdagens stängningskurs.

Unibap genomför en riktad emission om 38 miljoner kronor till bolagets storägare och vd. Priset per aktie uppgår till 38 kronor, motsvarande en rabatt på 4,5 procent jämfört med tisdagens stängningskurs.

Soltech har fått en order i Kina på drygt 64 miljoner kronor över 20 år.

Peab har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga 13 kilometer dubbelspår samt planskilda korsningar mellan Jakobshyttan och Degerön. Kontraktssumman är 477 miljoner kronor och projektet orderanmäls i andra kvartalet 2021.

Transplantationsbolaget Glycorexs vd Pontus Nobréus lämnar sin roll i bolaget med omedelbar verkan.

Concentric har tecknat ett långsiktigt avtal med en befintlig global e-pumpkund för att leverera elektriska kylvätskepumpar till deras tunga el-lastbilar. Intäkterna beräknas uppgå till 200 miljoner kronor de kommande fem åren.

På rekommendationsfronten har Nordea Markets gjort ett antal ändringar i fastighetssektorn. Castellum har höjts till köp från behåll, medan Sagax initieras med köp. Wallenstam och Kungsleden sänks båda till behåll från köp.

Bravida har vidare av Nordea Markets sänkts till behåll, från tidigare köp.

Husqvarna har av Carnegie höjts till behåll från tidigare sälj.

På onsdagen är det dessutom handelspremiär på Stockholms handelsplatser för inte mindre än fyra bolag.

På Stockholmsbörsen ringer Revolutionrace i klockan efter att ägare sålt aktier för 2,2 miljarder kronor till allmänheten och institutionella investerare. Teckningskursen på 75 kronor värderar bolaget, som säljer funktionskläder online, till 8,5 miljarder kronor. Enligt bolaget var intresset stort och emissionen övertecknades "kraftigt".

Th1ng kliver också in på First North med en värdering på 103 miljoner kronor efter en emission på 35 miljoner kronor med teckningskurs 11 kronor för en unit bestående av en aktie och en teckningsoption.

Spotlight får tillskott av Movebybike som säljer miljövänliga leveranser med eldrivna cyklar. Inför noteringen gjorde bolaget ett emissionserbjudande på 21,3 miljoner kronor som tecknades till 77,7 procent. Teckningskursen på 7:50 värderar bolaget till 45 miljoner kronor.

Premiär är det även för streamingtjänst-bolaget Qbrick på NGM Nordic SME. Teckningskursen i emissionen om 25 miljoner kronor var satt till 5:75 kronor per aktie.Direkt-SE