BÖRSEN: ÖPPNING LÄTT NEDÅT ATT VÄNTA

2022-06-28 08:27:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna lätt nedåt på tisdagen.

USA-börserna stängde ned på måndagen efter att tidigare utvecklats kring nollstrecket. Oljebolag fanns bland vinnarna tillsammans med Robinhood som lyfte kraftigt efter uppgifter om eventuellt förvärv. Räknat från Stockholmsbörsens stängning fram till ordinarie stängning i USA vid klockan 22.00 backade det breda S&P 500 indexet med 0,6 procent.

I Asien var kursrörelserna på de ledande börserna i regionen till övervägande del små, bortsett från i Hongkong där index var ned med knappt en procent.

Oljepriset har rört sig uppåt med runt 1,5 procent med en notering för WTI- och brentoljan på cirka 111 respektive drygt 112 dollar per fatet.

Strax innan klockan 8.30 visade terminerna för de ledande Europabörserna på uppgångar Noteringarna för Paris- och Frankfurtbörsen var upp 0,6 respektive 0,3 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en öppning kring nollan.

Ericsson arbetar för att slutföra förvärvet av molnkommunikationsbolaget Vonage under juli i år. Prislappen i förvärvet låt på 6,2 miljarder dollar då telekombolaget i november 2021 meddelade marknaden om förvärvet.

Det krisdrabbade flygbolaget SAS, som även står inför ett strejkhot under veckan, har fått besked från den norska regeringen som väljer att inte gå in med mer kapital i flygbolaget. Däremot kan den norska regeringen bli aktieägare genom konvertering av skulder. Avsikten är dock inte att bli en "långsiktig ägare".

Forskningsbolaget Bioinvent har ingått ett samarbets- och leveransavtal med Transgene om en kombinationsstudie i fas 1/2a. Studien kommer att utvärdera BT-001, ett onkolytiskt virus, tillsammans med Mercks immunterapiläkemedel Keytruda i solida tumörer.

Inledningen av rapportsäsongen för det andra kvartalet ligger fortsatt runt en vecka bort. På tisdagsmorgonen släppte dock medicinteknikbolaget Scandidos sin rapport för det brutna fjärde kvartalet för perioden februari till april. Omsättningen ökade till 17,3 miljoner kronor (16,0) medan ebitda-resultatet sjönk till -0,6 miljoner kronor (0,5).

K Öhlin Holding återkallar budet på samtliga aktier i MYFC. Den 1 juni 2022 lade K Öhlin ett rekommenderat bud på samtliga aktier i bolaget om 0:35 kronor kontant per aktie, motsvarande en negativ premie om 28 procent jämfört med slutkursen 0:4875 kronor för MYFC-aktien på First North den 31 maj 2022. Budet var villkorat en acceptans på över 90 procent av aktierna i bolaget efter full utspädning.

Mary Bidco, som innehar cirka 95 procent av aktierna och rösterna i Momentum Software Group, har påkallat tvångsinlösen av resterande aktier i Momentum.Direkt-SE