BÖRSEN: NEDGÅNG VÄNTAS EFTER FED-BESKED

2022-11-03 08:27:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda nedåt på torsdagen efter Fed-beskedet på onsdagskvällen.

Vid 8.30-tiden var tyska DAX-terminen och franska CAC40-terminen ned cirka 0,9 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en öppning i samma härad i Stockholm.

USA-börserna noterade stora rörelser efter Feds räntebesked på onsdagskvällen. Fed höjde som väntat med 75 punkter och öppnade för att räntehöjningarna framöver skulle kunna bli mindre.

"Marknaden tolkade först beskedet som duvaktigt vilket fick räntor att falla och börsen att stiga. På presskonferensen framhöll dock Powell att det är alldeles för tidigt att överväga att ta en paus med höjningarna vilket mer än reverserade de initiala rörelserna", skrev SEB:s chefsstrateg Olle Holmgren i ett morgonbrev.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex tappat 1,6 procent och S&P 500 backade 2,5 procent. Tekniktunga Nasdaq kompositindex föll 3,4.

Asien tog vid där USA slutade och handlades nedåt på torsdagsmorgonen. Bidragande till nedgången var också att Kina har avfärdat spekulationer om ett slut på den kontroversiella nolltoleransen mot covid-spridning som tynger ekonomin.

Diamantproducenten Lucara Diamond rapporterade efter Torontobörsens stängning på onsdagen ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner dollar för det tredje kvartalet (12,8). Intäkter som bokas i kvartalet uppgick till 49,9 miljoner dollar (72,7). Bolaget behöll också sina prognoser för helåret 2022.

Omsorgsbolaget Ambea redovisade ett ebita-resultat på 359 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022. Väntat var 340 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 3.187 miljoner kronor, jämfört med väntade 3.091 miljoner kronor.

Ljudboksföretaget Storytel redovisade ett ebitda-resultat på 59 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022 (-6). Omsättningen var 806 miljoner kronor mot föregående års 681 miljoner kronor.

Storytel spår också att streamingintäkterna i det fjärde kvartalet kommer att uppgå till 735-745 miljoner kronor. Bolaget höjde också sin prognos för ebitda-marginalen till 2,5-3,5 procent, jämfört med tidigare intervallet om -3 till 0 procent.

Concentric redovisade ett rörelseresultat på 175 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022. Väntat var ett rörelseresultat om 169 miljoner kronor. Försäljningen uppgick till 1.068 miljoner kronor. Här låg förväntningarna på 1.020 miljoner kronor.

I morgonens skörd av rekommendations- och riktkursändringar kan noteras att Handelsbanken höjd sina kortsiktiga rekommendationer för Sinch och Nobia till köp från Behåll.

Båda bolag rapporterade på onsdagen och Sinch stod för en spektakulär kursrusning om 38 procent, därmed har aktien klättrat nästan 150 procent sedan bottennoteringen strax över 14 kronor i slutet av september. Rapporten kom in i linje med bolagets preliminära besked.Direkt-SE