BÖRSEN: MINDRE RÖRELSER VÄNTAS I ÖPPNINGSHANDELN

2023-05-26 08:26:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas visa mindre kursrörelser i den tidiga handeln på fredagen.

USA-börserna noterade uppgångar av varierande grad på torsdagen. Tekniktunga Nasdaq gick i täten för uppgången i spåren av en rapport från Nvidia. Räknat från Stockholmsbörsens stängning avancerade S&P 500 indexet med 0,3 procent.

Kevin McCarthy, representanthusets republikanske talman, sade på torsdagen att en överenskommelse om skuldtaket närmar sig och att det nu handlar om detaljer. De två parterna ska nu endast var 70 miljarder dollar ifrån varandra.

Även på Asienbörserna var teknikaktier i ropet efter Nvidias rapport. I Tokyo fanns halvledarbolagen bland vinnarna. Hongkongbörsen höll helgstängt på fredagen.

Vid cirka klockan 8.20 visade terminshandeln för de ledande Europabörserna på mindre uppgångar Noteringen för Paris- och Frankfurtbörsen var upp 0,4 respektive 0,2 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG visade på en nedgång om 0,1 procent.

Saab har tecknat ramavtal med Försvarets materielverk (FMV) avseende ett partnerskap för centralt systemstöd. Avtalet, som sträcker sig över tio år, har ett värde på runt 1,2 miljarder kronor.

Citi Investment Research har höjt sin rekommendation för Tele2 till köp från neutral. Riktkursen sätts upp till 115 från 98 kronor.

Samma analyshus har samtidigt höjt sin rekommendation för Telia till neutral från sälj. Riktkursen höjs till 26 från 23 kronor.

Forskningsbolaget Cantargia presenterar uppdaterade interimseffektdata för läkemedelskandidaten CAN04 i samband med den vetenskapliga cancerkongressen Asco. Resultaten uppges visa en förbättring sedan den senaste uppdateringen "med väsentligt högre responsfrekvens (ORR), progressionsfri överlevnad (PFS) och generell överlevnad (OS) jämfört med historiska data för enbart cellgifter.

Övrigt kan noteras att USA-baserade Conifer som tidigare i vår seglade upp som största ägare i Catena Media med 9,9 procent, nu flaggar för att det minskat till precis under 5 procent.Direkt-SE