BÖRSEN: FORTSATT NED, AVANZA RASAR EFTER RAPPORT, OMXS30 –0,3%

2021-07-14 12:43:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades fortsatt nedåt vid lunchtid på onsdagen, efter stängningen på rekordnivå dagen innan. Rapportaktuella Avanza och Tele2 handlades åt olika håll.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 var vid klockan 12.30 ned 0,3 procent till nivån 2.343. Aktier för 6,3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen gick det bäst för rapportaktuella Tele2. Aktien klev upp 5 procent efter att operatören levererat ett underliggande resultat för det andra kvartalet som var något bättre än väntat. Vidare höjdes prognoserna för tjänsteintäkter och det underliggande resultatet för helåret 2021.

"Sverige har vänt och det är extremt viktigt för oss. Jag är också väldigt glad över att vi går mot en stabilisering inom B2B med en långt bättre trend än tidigare", uppgav vd Kjell Johnsen i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Även Kinnevik, som har Tele2 i den noterade portföljen, återfanns på vinnarlistan, upp 2,2 procent. Under dagen skruvade Pareto Securities upp sin rekommendation för investmentbolagets aktie till behåll från sälj.

Avanza kom med ett resultat som var marginellt under förväntningarna, men marknaden svarade med att handla ned aktien nära 10 procent. Nätbankens courtagegenererande omsättning per handelsdag backade under kvartalet med 17 procent från det intensiva första kvartalet, delvis på grund av att utlandsomsättningen föll 44 procent.

Sektorkollegan Nordnet föll 4 procent på börsen.

Vidare blev Afry, HMS Networks och Beijer Electronics, rapportförlorare. Aktierna tappade mellan 2,4 och 5,5 procent.

Metallgrossisten BE Groups uppgav på tisdagskvällen att det underliggande rörelseresultatet uppgick till 133 miljoner kronor, en klar förbättring från 28 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol. Bolaget spår att stålpriserna kommer att fortsätta stiga under tredje kvartalet och möjligen även i fjärde kvartalet. Aktien rusade drygt 20 procent.

Lucara Diamond har utvunnit en rosa diamant på 62,7 carat från helägda Karowe-gruvan i Botswana. Diamanten uppges vara en av de största rosa rådiamanterna i världen. Aktien ökade 4,3 procent.

Skogsföretaget SCA förväntas bjuda på rekordhöga intäkter de kommande kvartalen mot bakgrund av den gynnsamma trenden för europeiska massapriser, uppgav Kepler Cheuvreux och skruvade upp rekommendationen för aktien till behåll från minska. Riktkursen höjdes till 155 kronor (127). Aktien steg 0,6 procent till 153:60 kronor.

Vidare på rekommendationsfronten har DNB Markets sänkt rekommendationen för Nyfosa till behåll från köp. Aktien sjönk över 3 procent.

Isofol Medical lyfte över 12 procent till 10:10 kronor. Pareto Securities har återupptagit bevakning av forskningsbolaget med rekommendationen köp och riktkursen 28 kronor.


Graf: OMXS30 på onsdagen den 14 juli

image


Källa: InfrontDirekt-SE