Bostad Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet fortsätter att sjunka i augusti, till en ny rekordlåg nivå. Det visar Hemnets köparbarometer, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.  

”Prisförväntningarna sjunker till en rekordlåg nivå, även om nedgången inte är lika stor som de senaste månaderna. Detta är förstås mot bakgrund av att Riksbanken höjt räntan, senast i slutet av juni, och att det talas om fortsatta räntehöjningar och extramöten. Dessutom har prisutvecklingen också varit ovanligt svag i juli och det är sannolikt allt fler som märker att det är en trögare marknad”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Direkt.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu 12 procent med stigande priser de närmaste sex månaderna, jämfört med 15 procent förra månaden. Samtidigt tror 62 procent på sjunkande priser, jämfört med 61 procent föregående månad.

Nettotalet, skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande priser, sjunker därmed till nya lägstanivån -50 procent i augusti jämfört med -46 procent i juli.

”Det är uppenbart att det finns övervägande tro på att bostadspriserna ska fortsätta ned”, säger Erik Holmberg.

Bild: Köparbarometer Hemnet

image

Bild: Köparbarometer nettotal

image