Aktie STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelsbolaget Boozt justerar upp prognosen för 2020 års justerade rörelsemarginal till intervallet 4,5-5,5 procent, att jämföra med tidigare prognos om 3,5-4,5 procent. Prognosen om en nettoomsättningstillväxt på 20-25 procent är oförändrad. Det framgår av ett pressmeddelande.

För det tredje kvartalet förväntas en nettoomsättningstillväxt i mitten av intervallet om 20-25 procent, med en justerad rörelsemarginal som förväntas ligga i intervallet 5-6 procent. Bruttomarginalen förväntas överstiga 40 procent.

”Den bättre utveckling än väntat under tredje kvartalet är en följd av en bra start på höst/vintersäsongen och en förbättrad bruttomarginal, huvudsakligen på grund av en ovanligt hög andel kampanjvaror”, uppges det.

Vd Hermann Haraldsson uppger att Boozt fortsätter att se en lägre returgrad som drivs av den förändrade produktmixen, med ”stark” tillväxt för kategorin män såväl som kategorierna barn, sport och skönhet.

Boozt skriver vidare att leveranser av höst- och vinterartiklar från leverantörer ligger efter förra året på grund av covid-19-relaterade förseningar och avbokningar i leveranskedjan.

”Lagernivån ökar dagligen och utvecklingen förväntas fortsätta under de kommande månaderna. Den nuvarande lägre lagernivån innebär dock högre osäkerhet än normalt för prognosen för resten av året, vilket återspeglas i det breda spannet för både nettoomsättningstillväxt och justerad rörelsemarginal”, skriver Boozt.

Delårsrapporten väntas den 18 november.