Aktie Bonnier News budprocess kring Readly har avslutats, och det totala antalet aktier i Readly som innehas av Bonnier News, inklusive de aktier som lämnats in i erbjudandet, motsvarar cirka 75,4 procent av aktierna i Readly. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det totala antalet aktier som lämnades in i erbjudandet uppgick till motsvarande 72,3 procent av aktiekapitalet och rösterna i Readly vid utgången av den förlängda acceptperioden den 23 mars 2023. Därutöver har Bonnier News förvärvat ytterligare 3,1 procent av aktiekapitalet och rösterna i Readly utanför erbjudandet.

Inga förvärv har dock gjorts till ett pris som överstiger priset (14:40 kronor per aktie) i erbjudandet, skriver Bonnier.

”Som vi tidigare kommunicerat bedömer vi fortfarande att bolaget skulle må bättre av att drivas i en privat miljö och kommer därför fortfarande verka för att uppnå ett ägande motsvarande över 90 procent av aktierna”, kommenterar Anders Eriksson, vd för Bonnier News.

Utbetalning av vederlag för de aktier som lämnats in i erbjudandet under acceptperioden som avslutades den 7 mars 2023 påbörjades den 13 mars 2023.

”Utbetalning av vederlag för de aktier som lämnats in under den förlängda acceptperioden som avslutades den 23 mars 2023 beräknas påbörjas omkring den 29 mars 2023”, går det att läsa.