Bonava Group: Bonava förvärvar 230 byggrätter i Göteborg

2022-06-28 11:00:00

- Vi är mycket glada att kunna genomföra den här affären som stärker vår byggrättsportfölj i Göteborg framåt. Projektet har ett fantastiskt läge med 10 minuters restid till såväl Avenyn som Mölndals centrum, säger Carmith Mårtensson, regionchef Riks, Bonava Sverige.

Projektet är beläget i Södra centrum strax söder om de centrala delarna av Göteborg med 5 minuters restid med spårvagn till nöjesparken Liseberg. I projektets omedelbara närhet finns Ica Maxi, Kunskapsskolan och Internationella Engelska Skolan. I och med att projektet är beläget nära gränsen mellan de två kommunerna Göteborg och Mölndal, kommer de boende att ha nära även till Mölndals centrum.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Group Head of Press and Public Affairs
fredrik.hammarback@bonava.com
Tel: +46 739 056 063

Anna Falck Fyhrlund, Head of Investor Relations
anna.falck@bonava.com
Tel: +46 707 604 914

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i Europa med syftet att skapa lyckliga grannskap för fler. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 15,5 miljarder kronor år 2021. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com

Cision