Analys Lastbilstillverkaren Volvos aktie är tilltalande men för tillfället är kurspotentialen begränsad, menar Bofa Securities. Det framgår av en analys där banken höjer sina estimat för Volvos vinst per aktie med 16 procent för helåret 2021 och med 17 procent för 2022.

På onsdagen uppgraderade Bofa sin rekommendationen för Volvo till neutral (underperform) och drog upp riktkursen med 30 procent till 228 kr per aktie.

I analysen pekar Bofa på att orderingången är på rekordhöga nivåer, eller toppnivåer enligt banken, och produktionskapaciteten är ansträngd. Bofa konstaterar att det är ett recept för rekordhöga leveranser och resultat under 2022.

Samtidigt reflekterar Volvos balansräkning en stark nettokassa, vilket understryker utdelningspotentialen, menar banken.

Bofa Securities syn på Volvoaktien dämpas emellertid av kursuppgången hittills i år samt att bankens estimat för Volvos resultat 2021 endast erbjuder en begränsad uppsida jämfört med konsensus.

”Vi flaggar också för att när orderingången är på toppnivåer tenderar det att sammanträffa med en period av återhållsam aktiekursutveckling”, skriver Bofa.

Enligt Bofas estimat handlas Volvo till en ev/ebit-multipel på 7,7 gånger, vilket motsvarar en 14-procentig rabatt jämfört med det historiska snittet, heter det i analysen.

Vid 14.30-tiden hade Volvo stigit 0,7 procent till 202,13 kr.

Graf över Volvos kursutveckling hittills i år:

image

Källa: Infront