Aktier Carnegie Sverigefonds förvaltare Simon Blecher har ökat fondens innehav i två svenska folkaktier under augusti. Det avslöjar han i fondens månadsrapport.

I rapporten berättar han bland annat att han passat på att öka i H&M. Aktien har visserligen pressats av en ”lite trist tradinguppdatering” i samband med rapporten som släpptes i maj. Dessutom har viktiga marknader som Tyskland påverkats negativt av nedstängningar.

”Analytikerna har nu tagit ner sina försäljningsestimat för tredje kvartalet samtidigt som vi bedömer H&M:s marginaler håller väl upp och att bolaget nu är på väg in i en period med lättare jämförelsetal och att man kommer gynnas av att våra samhällen gradvis återgår till normalitet. En stark balansräkning och starkt kassaflöde borgar också för en god utdelning”, skriver Simon Blecher.

Den andra aktien som Carnegie Sverigefond ökat i under augusti är Electrolux. Rapporten för det andra kvartalet nådde förvisso inte upp till marknadens förväntningar. Men det är inget hinder för Blecher.

”Electrolux är i extremt mycket bättre skick än historiskt, marginalerna är fortfarande historiskt goda, åtgärder implementeras, kassaflödet är gott och balansräkningen är urstark. Bolaget är komfortabla med en skuldsättning på två gånger rörelseresultatet, vilket ger ett utrymme att distribuera cirka 25 miljarder till aktieägarna”, konstaterar han.