Bioinvent står inför omvärdering

Publicerad 2007-11-24 11:02

Bioinvents aktie står inför en betydande omvärdering. Flera positiva kursdrivande händelser väntas under de kommande sex månaderna. Det skriver Redeye i en analys och upprepar samtidigt sin köprekommendation för aktien.

Redeye anser att marknaden helt har missat avtalsmöjligheten för BI-204 utanför Nordamerika, vilket analyshuset bedömer är Bioinvents mest värdefulla tillgång. För den amerikanska marknaden har Bioinvent sedan i januari ett avtal med Genentech.

De positiva besked som väntas ge bränsle till aktien på kort sikt är bland annat att läkemedelskandidaterna BI-204 och TB-403 går in i kliniska prövningar och att TB-402 går in i fas II i slutet av det första kvartalet 2008.

Redeye räknar med att Bioinvent tecknar två nya avtal under de kommande sex månaderna, dels ett licensavtal för BI- 204 på den japanska marknaden och dels en ny produktallians kring något av bolagets forskningsprojekt.

Vidare skriver Redeye att Bioinvent har ett fullgott patentskydd för sitt antikroppsbibliotek n-Coder, och att risken för eventuella patentintrång är liten. Nyligen framkom att det europeiska patentverket inte godkände någon av de invändningar som Maxygen och Novozymes lämnat in mot n-Coder i augusti 2004.

En investering i aktien är av spekulativ karaktär och som sådan bör den endast utgöra en spännande krydda i en bred aktieportfölj, enligt Redeye.

(Nyhetsbyrån Direkt)