Bio-Works tecknar distributörsavtal med Biotop Oy för den finska marknaden

2023-01-11 08:00:00

Bio-Works Technologies AB har tecknat ett exklusivt distributörsavtal med Biotop Oy avseende Finland. Enligt avtalet kommer Biotop Oy att marknadsföra, sälja och distribuera WorkBeads, Bio-Works nästa generations proteinreningsprodukter, till sina kunder. Biotop har därmed tillgång till en konkurrenskraftig produktkatalog för rening av ett brett spektrum av biomolekyler.

”Biotop är väletablerade och kända för sitt fokus på innovativa produkter för forsknings- och diagnostikmarknaden. Det gör dem till en perfekt partner för Bio-Works och vi är väldigt glada över att kunna hälsa dem välkomna”, säger Jonathan Royce, VD för Bio-Works.

”Särskilt spännande är att Biotop förutom direktförsäljning även erbjuder sitt sortiment via ”Bioshops”, fysiska butiker på strategiska platser i Finland, där Bio-Works produkter kommer att finnas tillgängliga direkt från hyllan.“

Biotop Oy är ett finskt Life Science-företag som grundades 1991. Företaget importerar och distribuerar innovativa produkter för forskning och diagnostik. Biotop Oy representerar ett trettiotal leverantörer från Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Belgien, Ungern, Japan, Sverige, Norge och USA. Företaget erbjuder produkter och utrustning inom kategorierna molekylärbiologi, cell- och vävnadsodling. Biotop har också ett nära samarbete med finska forskargrupper för att hjälpa till att kommersialisera deras innovationer.

" Samarbetet med Bio-Works kommer signifikant att utöka Biotops produktsortiment", säger Biotops vd, Risto Ranta.”

“Avtalet innebär att vi nu kan erbjuda våra kunder lösningar under hela uppskalningsprocessen, från processvalidering till kommersiell storskalig GMP-produktion.”

I över ett decennium har Bio-Works fokuserat på att etablera samarbeten med lokala distributörer i Europa, USA och Asien. Etableringen av Biotop Oy som lokal distributör i Finland ligger väl i linje med företagets strategi att stödja kunder med lokala resurser.

MFN