BETTING: ETT STEG NÄRMARE SPEL PÅ COLLEGEIDROTT I NEW JERSEY

2021-05-10 08:53:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett lagförslag som skulle tillåta sportbetting på collegeidrott skickades på onsdagen i förra veckan vidare av en panel i New Jerseys state assembly (delstatens motsvarighet till representanthuset).

Den starka utvecklingen av sportbetting i delstaten har fått politikerna att snegla på att utöka till att även omfatta collegeidrott, något som hittills inte varit tillåtet under nuvarande lagstiftning.

"Det finns mycket pengar kvar på bordet för vadslagning på college, mycket pengar, säger senator Paul Sarlo", till NBC och konstaterar att sportspel har blivit accepterat samt att han är övertygad om att förslaget kommer att finnas med i en omröstning under 2021.

Förslaget behöver röstas igenom hela representanthuset och senaten innan det kan skickas vidare till guvernören Phil Murphy.

Under föregående år satsades över 6 miljarder dollar och operatörernas intäkter från sportbetting uppgick till närmare 400 miljoner dollar i New Jersey.

Delstaten var den första staten att legalisera sportbetting 2018 efter ett beslut i Högsta domstolen som kullkastade förbudet mot sportbetting från 1992.

Bland de svenska bolagen i sektorn finns Kindred, Aspire Global och Kambi i New Jersey. Även affiliatebolagen Catena Media och Better Collective har intäkter från delstaten.Direkt-SE