Aktie Den nyvalda styrelsen för Betsson ABs har beslutat att upphäva beslutet att ersätta Pontus Lindwall som vd för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bakom beslutet ligger Betssons prioriteringar i närtid och på mellanlång sikt såsom hanteringen av det oväntade beslutet i Nederländerna och etableringen i USA. 

”Vi har haft flera samtal med Betssons viktigaste intressenter, inklusive Betssons ledningsgrupp, medarbetare och de största aktieägarna. Baserat på dessa dialoger anser den nuvarande styrelsen att det vore oklokt att nu förändra ledarskapet. Bolaget behöver lägga fokus på det viktiga arbete som bolaget står inför, som exempelvis den oväntade situationen i Nederländerna,” säger Johan Lundberg, styrelseordförande för Betsson AB.

Det var i september som Pontus Lindwall fick sparken av styrelsen. En vecka senare meddelade Betssons styrelseordförande Patrick Svensk att han kommer att lämna posten med omedelbar verkan. Orsaken var att större aktieägare inte hade förtroende för Patrik Svensk på grund av hanteringen av uppsägningen av vd Pontus Lindwall. 

Nu har alltså den nya styrelsen rivit upp beslutet och Lindwall fortsätter som vd.