Betsson: Vd Ulrik Bengtsson slutar omgående

Publicerad 2017-09-04 14:39

AktieUPPDATERAD Betssons styrelse och vd Ulrik Bengtsson har kommit överens om att Ulrik Bengtsson lämnar posten som vd och koncernchef i Betsson. Betsson-aktien var kort efter besked ned nästan 5 procent.

Ulrik Bengtsson har valt att lämna sin anställning omedelbart, enligt ett pressmeddelande.

Att Ulrik Bengtsson avgår beror på att han och styrelsen har olika uppfattningar om strategiska prioriteringar framöver.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt en stund efter pressmeddelandet, då aktiekursen är ned flera procent.

”Det är egentligen inget drama. Vi har lite olika uppfattningar om några prioriteringar framåt i Betsson. I ett sådant scenario – jag har varit i koncernen ganska länge – är det bättre att gå åt olika håll.”

Att Ulrik Bengtsson har valt att lämna sin anställning omedelbart kan ge ett brådstörtat intryck, men han tonar ned även detta:

”När det väl tas ett beslut är det ganska bråttom.”

Han avstår från att närmare precisera vad meningsskiljaktigheterna består av, men säger i sammanhanget att det sker mycket förändringar i branschen och syftar på avregleringar och licensieringar i olika länder.

”Men exakt vad det berör är av den karaktären att vi håller det internt.”

Men det gäller prioriteringar på hög koncernstrategisk nivå?

”Ja.”

Ulrik Bengtsson vill inte kommentera huruvida han avgår självmant och därmed går miste om avgångsvederlag eller blir uppsagd och kan få ett sådant.

Klockan 14.20 var Betsson-aktien ned nästan 5 procent, från att ha handlats kring minus 1 procent strax före pressmeddelandet.

Nyhetsbyrån Direkt söker speloperatörens ordförande och storägare Pontus Lindwall för en kommentar.

Betssons styrelse har beslutat att utse Pontus Lindwall till vd i Betsson tills en ny vd rekryterats. Pontus Lindwalls roll som styrelseordförande tas i samband med att han tillträder som vd och koncernchef tills vidare över av nuvarande styrelseledamoten Patrick Svensk.

Styrelsen har inlett processen att rekrytera en ny ordinarie vd för Betsson.

Jesper Svensson, kommersiell chef på dotterbolaget BML Group, har utsetts till tillförordnad vd i Betssons speldrivande dotterbolag på Malta.

Diagram: Betsson B 2017-09-04

image

Källa: Infront