DI tror på kurslyft

Publicerad 2014-03-31 08:17

Aktietips Uppgången är inte över och förvärv och den underliggande tillväxten gör att aktien i spelbolaget kan lyfta kursen med uppemot 30 procent, spår DI.

I måndagens tidning sätter Dagens Industri en köprekommendation på spelbolaget Betssons aktie.

Dagens Industri tror att Betssons nettovinst kommer att öka med cirka 25 procent i år. Det innebär att aktien handlas till det historiskt höga p/e-talet 14 på årets förmodade vinst. Det finns enligt tidningen skäl till en än högre multipel än så och i analysen nämns att konkurrenten Unibet handlas till 16 gånger vinstprognosen för 2014.

”Argumenten för en högre värdering är att Betsson har en alltmer bevisad och framgångsrik modell för att växa både organiskt och genom förvärv” skriver Dagens Industri som även lyfter fram att en allt större andel av vinsten genereras på lokalt reglerade marknader och att det minskar den politiska risken i aktien.

Det finns dock en risk för att den ny regering i Sverige tar beslut om lokala regler för spelbolag på internet. Det skulle kunna skapa en osäkerhet om hur de nya reglerna skulle slå mot bolag med en licens på Malta, varnar Dagens Industri. En annan risk är utvecklingen i Turkiet som är en viktig marknad för Betsson.

”Trots dessa risker gör Betssons attraktiva tillväxtförutsättningar och starka historik att rekommendationen blir köp”, skriver tidningen.